Testimonial

Na de Munay Ki Intensive te hebben gevolgd zijn er grote verschuivingen geweest in hoe ik de wereld en het leven zag. Ik heb daarom besloten om het pad van de oude Inka verder te onderzoeken en het medicijnwiel te gaan volgen. De keuze om het medicijnwiel rond te gaan met Gwen als trainer was snel gemaakt. Ze is een gids voor iedereen die wil ervaren hoe het is om in zijn of haar eigen kracht te staan. Zo heeft ze mij geholpen om mijn eigen levenspad te vinden. Als een wijze oude indiaan voelde ik de warmte en begeleiding van haar. Ze verbindt zich met al haar deelnemers en helpt de pijn te dragen waar je het zelf niet kan. Door het medicijnwiel helemaal rond te gaan heb ik vanuit alle windrichtingen mijn oude patronen en verwondingen onder ogen mogen zien. Alle oude energie, alle oude patronen waarvan ik me vaak niet eens bewust was, maar die wel mijn energie absorbeerden, heb ik mogen loslaten. Door de pijn te verruilen voor kracht, door het licht in de schaduw te kunnen zien heeft mijn leven meer betekenis gekregen.

Toen de storm die het medicijnwiel bij mij had veroorzaakt was gaan liggen en de zon die daarna was opgekomen aan mijn horizon, voelde ik de behoefte om dit pad van de oude Inka nog meer verdieping te geven. De stijl van trainen en begeleiden van Gwen was voor mij een bron van inspiratie. Ik wilde net als zij, leren anderen te leren zichzelf te helpen en het licht van hun eigen schaduwen te zien. De verdieping waar ik naar op zoek was heb ik gevonden in de EHC (Energy Healing Circle). Het inspirerende aan dit pad is dat je daadwerkelijk leert om anderen te helpen en te begeleiden in hun eigen ontwikkeling. Net als in het medicijnwiel oefenen de deelnemers eerst op elkaar en mogen daarna de technieken thuis in de praktijk gaan brengen. Mijn twijfel was dat er zich geen cliënten zouden aandienen, waarop ik mijn technieken kon oefenen. Gwen verzekerde mij, dat zij die geholpen wilden worden, zich aan mij zouden aandienen als ik daar klaar voor was. Ze bleek al snel gelijk te krijgen, na het EHC zuiden-weekend te hebben gevolgd, kruiste mijn pad zich met dat van mensen die open stonden voor het Sjamanisme en beschikbaar waren om een sessie met mij aan te gaan…….

Nadat ik het medicijnwiel had gevolgd dacht ik het leeuwendeel van mijn issues te hebben getransformeerd naar kracht en heelheid. De sessies met cliënten spiegelden mij een andere waarheid voor. Ieder mens, iedere cliënt spiegelde mij de schaduwen voor waar ik het licht nog niet had gezien en gevonden. Het deelnemen aan de EHC leerde mij de verdieping te vinden, waar ik naar had gezocht. Door de gereedschappen te hanteren die me werden aangereikt ben ik nu in staat om mee te gaan in iedere storm en terug te keren naar het oog van de storm, daar waar het stil is, als ik daarvoor kies.

Iedere keer als ik een sjamanistische sessie met een client heb verwonder ik me weer over dit werk. Iedere dag opnieuw kan ik alles wat ik geleerd heb in de praktijk brengen en me opnieuw verbazen over de schoonheid en de kracht waarin het leven zich aan mij openbaart. Dat ik daarnaast de verwondering op de gezichten zie van de mensen die een sjamanistische sessie hebben ondergaan is voor mij de slagroom op de taart.

Heal the World, Ron( november 2011)

 

Pin It on Pinterest

Share This