Het hele universum is niets anders dan een golfpatroon die je met jouw gewaar zijn tot werkelijkheid maakt.

Het lichaam is jouw persoonlijke fysieke creatie, die al jouw gedachten, gevoelens, overtuigingen, gedragingen, keuzes en besluiten reflecteert.

Elke zintuiglijke ervaring, elke gedachte en emotie produceert een elektrische golf, die de DNA moleculen in het lichaam passeert.

Wanneer zo’n ervaring , gedachte of emotie onderdrukt wordt, dan vormt deze een kristallisatie in het DNA.

Gedachten patronen kristalliseren zich dan uit in het lichaam; Verschillende emoties worden dan in verschillende klieren en organen opgeslagen en deze  raken daardoor verzwakt of overbelast.

Wanneer we het leven ervaren met onvoorwaardelijke liefde en enthousiasme, dan is er geen onderdrukking en stroomt de levenskracht ongehinderd door ons heen.

Enthousiasme betekent “Geestdrift” , “door God gedreven”. 

In een healing sessie maken we contact met die oorspronkelijke levensstroom , die het energielichaam in beweging brengt en alle vastgezette , onderdrukte emoties naar de oppervlakte brengt.

Hoe meer je je kunt overgeven aan die stroom, hoe gemakkelijker het is om eindelijk bewust te gaan verwelkomen wat je al die tijd hebt onderdrukt .

Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van onderdrukte woede ,wordt deze opgeslagen in de schildklier, en  is het belangrijk om die woede te verwelkomen en deze helemaal te voelen. De schildklier kan zich dan herstellen.

De gekristalliseerde energie kan zich  bevrijden en de levensenergie kan weer gaan stromen.

We onderdrukken emoties omdat we ze meestal als “verkeerd” of “ongewenst” bestempelen.

Maar elke e-motie ( “energy in motion”) heeft een zekere bedoeling en jij hebt volledig het recht om te voelen wat je voelt.

De energie van woede bijvoorbeeld, maakt je assertief en motiveert je om op te staan en iets te gaan doen aan de situatie die ongezond voor je is.

Wanneer je je teveel identificeert met je emoties, door te zeggen: “Ik ben boos!” “Ik ben woedend” dan is het lastig om ze te kunnen loslaten.

De ontlading gebeurd wanneer je de onderdrukte emotie observeert, verwelkomt en voelt in je hele lichaam…..Het is oké om te zeggen: “Ik voel me boos”……dan kan het gaan stromen…en ook weer heel snel voorbijgaan……

Healing vind plaats zodra er na het loslaten meer ruimte onstaat.

Pin It on Pinterest

Share This