Als je  jouw verdriet, jouw treurigheid, jouw woede,jouw angst,  jouw eenzaamheid, jouw twijfels, je gebroken hart, je diepe verlangen om Thuis te komen probeert op te lossen of te repareren, dan heb je ze al tot een probleem gemaakt en ben je in strijd met jezelf.

Jouw zoektocht naar een oplossing impliceert dat er iets gebroken is en weer gerepareerd moet worden. Er is een “goede mij” in strijd met een slechte “mij”, een “perfecte ik” in strijd met een “imperfecte ik” en deze strijd is de wortel van alle geweld.

 Beëindig de strijd van dualisme. Stop met jezelf in tweeën te splitsen. Twee is er een teveel voor jou.

Richt je naar het deel in jou dat zich gebroken , zacht, ruw of “slecht” voelt en voor een moment, ren er eens niet voor weg, noch zoek meteen naar een oplossing. Luister er eens naar. Wees ermee aanwezig, zoals je dat zou doen bij een kind dat zich pijn heeft gedaan. Blijf er heel dichtbij. Draai je er niet voor om.

Het zou waardevolle informatie kunnen bevatten. Sta het deel toe dat je niet wilt toestaan, begin met het accepteren van deze schijnbare onacceptabele energieën in jezelf, of  accepteer het feit dat je ze op dit moment niet kunt accepteren: sta eenvoudigweg jouw volkomen onvermogen om toe te staan toe. 

Schijn op deze wijze jouw licht in de duisternis. Je zult zien dat er geen vijanden zijn in jou, geen fouten, geen demonen, geen gebrokenheid, maar alleen manifestaties van bewustzijn die ernaar verlangen om gezien te worden, omarmd te worden en geïntegreerd te worden als deel van een veel groter geheel: Je zult zien dat er alleen kinderen zijn die ernaar verlangen om Thuis te komen..

Geen oplossing? Geen probleem. Alleen Liefde.   – Jeff Foster

Pin It on Pinterest

Share This