Dit artikel gaat over het wieden en cultiveren van jouw toekomst.  Er zijn verschillende mogelijke toekomsten  die voor je liggen. In Het Noorden van Het Medicijnwiel hebben we gezien door het volgen van de tijdlijnen in de toekomst en uit het verleden, hoe elk verlangen, elke overtuiging, elke ervaring een gevolg heeft voor een mogelijke toekomst en bestemming. Elke ervaring is een dubbele kwantum golf tussen hier en nu, en een toekomst. Onze hele levenservaring hangt af  van alle mogelijke toekomsten die erop wachten om ervaren te worden. Tot nu toe geven we dat waar we het meest bang voor zijn of dat wat we juist niet willen ,de meeste energie.

Die extra energie maakt dat dat deze tijdlijnen sneller geactiveerd worden, en daardoor een specifieke toekomst veel waarschijnlijker wordt, dan de tijdlijnen die daardoor weinig tot geen aandacht van ons krijgen en waar juist een grotere of positievere bestemming op je wacht, die je veel liever zou hebben laten gebeuren.

 

Alles heeft een toekomst 

 

Alles wat bestaat in de fysieke wereld , werd het eerst gevormd in het astrale veld. Toekomsten bestaan aanvankelijk  in het astrale veld en wachten erop om te gebeuren. Zodra een vorm geboren wordt, is het een levend ding en zal het willen voortbestaan. Er zijn dus verschillende mogelijke toekomsten in competitie met elkaar om jouw aandacht te krijgen. Net zoals levende wezens vechten om gevoed te worden, zo wachten alle toekomsten op jouw aandacht in de vorm van de mentale energie die je ze geeft. Veel mogelijke toekomsten zullen uitdoven, omdat ze van ons niet genoeg aandacht krijgen. Maar dan nog, gemanifesteerd of ongemanifesteerd, zo lang ze bestaan op het astrale niveau, hebben ze een effect op jou. Je wordt gevormd door alle mogelijke toekomsten die nu op het astrale niveau bestaan.

 

Wanneer je al je regressies, soul retrievals etc hebt gedaan, merk je op een gegeven moment dat regressies niet meer werken om verandering in je leven aan te brengen. Het veranderen door naar het verleden te kijken heeft maar een beperkte uitwerking.

 

Leer je toekomst te cultiveren

We moeten leren onze toekomst te cultiveren….door te laten groeien wat we in het diepst van ons hart willen…en net als bij onkruid te gaan wieden wat we niet willen. Wanneer je leert om je toekomsten te wieden en te cultiveren dan creëer je verandering die fundamenteel en blijvend is.

 

Positieve verandering wordt in werking gezet als we aandacht geven aan positieve toekomsten, terwijl we geen aandacht meer geven aan negatieve uitkomsten. Dat laatste doe we niet door ze te negeren ( ze bestaan nog steeds in het astrale veld vechtend om je aandacht en hebben de neiging jouw aandacht naar zich toe te trekken) We moeten ze actief losmaken.

 

Zelf reflectie

In het eerste gedeelte van de meditatie zijn we aan het zelf reflecteren: Er zijn 4 dingen waar we naar moeten kijken: aandacht, intentie, actie en zelfbeeld.

Wanneer we werken met Toekomst causaliteit is onze intentie de belangrijkste sleutel. Vaak verbergen we onze ware intenties, maar dit kunnen we onthullen door te kijken naar onze acties.

1.Stel je bent in een relatie die door wat moeilijkheden gaat en je wil de situatie verbeteren. Observeer dan eerst eens waar jouw meeste aandacht naar uitgaat. Heb je aandacht voor de positieve aspecten van de relatie of focus je je vooral op de problemen? Als je je op de problemen focust, dan is dat het wat je helpt te groeien.

2.Kijk dan naar je intentie hierachter. Waarom wil je dat deze problemen groter worden? Deze intentie heeft zich verstopt, je zult waarschijnlijk zeggen dat je dat niet wilt, maar dat je de relatie wilt verbeteren. Om jouw verborgen intentie te begrijpen, moet je kijken naar jouw acties

  1. Wat doe je als je aan deze problemen denkt?

Probeer je het op te lossen, ga je in gevecht, of trek je je terug en wil je op jezelf zijn?

Stel dat je dit laatste doet bijvoorbeeld: je trekt je terug, wilt alleen zijn. Dan is dat de reden ( verborgen intentie) waarom je de problemen in je relatie  laat groeien; zodat je alleen kunt zijn.

  1. Kijk als laatste naar je zelfbeeld. Wat vertelt deze actie aan de wereld over wie jij bent? In dit voorbeeld zou je kunnen vaststellen dat je misschien een ‘einzelgänger’ bent of een kluizenaar

Omdat je dit als zelfbeeld, als imago hebt bepaald, wil je alleen zijn en geef je aandacht aan de problemen in de relatie om ze laten groeien. De toekomst die je dan naar je toe trekt is er één van alleen zijn, en je relatie wordt vernietigd om daar te komen.

 

Vind je verlichte positieve intentie 

 

De sleutel om te veranderen zit in de intentie. Het vinden van de verlichte positieve intentie. Je kunt alleen een negatieve intentie niet zomaar omwisselen voor een positieve. Je moet dieper kijken om de verlichte positieve intentie te vinden die verborgen zit in de negatieve intentie zelf. Kijk dus dus naar de negatieve intentie. In bovenstaand voorbeeld vraag je jezelf waarom je alleen wilt zijn. Nogmaals: je acties onthullen je ware intentie, dus vraag je af: wat doe ik als ik alleen ben?

Misschien wil je alleen zijn om te mediteren om jezelf te ontdekken, of misschien zoek je veiligheid om kwetsbaar te kunnen zijn? Vraag jezelf dan verder door….waarom wil ik mezelf ontdekken, waarom wil ik in veiligheid kwetsbaar zijn?

Steeds als er een nieuw antwoord op komt,  ga je er dieper op in, laag voor laag, vraag je door….waarom wil ik dat? Tot je uiteindelijk uitkomt bij jouw verlichte positieve intentie, die je dan ook voelt in plaats van bedenkt. Je voelt bv dat je Liefde wilt, of zelfvertrouwen…..

 

Zodra je jouw verlichte positieve intentie gevonden hebt,  kun je uiteindelijk een nieuw zelfbeeld gaan bepalen: bv. dat je een zoeker bent naar liefde.

Dat is dan toch wel wat anders dan wanneer je zegt dat je een einzelgänger bent.

Zodra je dit nieuwe zelfbeeld en intentie hebt vastgesteld, zal het jouw handelingen gaan beïnvloeden en de manier waarop je je focust en wat je aandacht geeft. Zo trek je een toekomst van Liefde naar je toe.

2 toekomsten met een verschillende uitkomst 

 

Nu zie je dus twee toekomsten die met elkaar vechten om jouw aandacht te krijgen. De toekomst van liefde die aan jouw positieve intentie is verbonden en de toekomst van alleen zijn die verbonden is met de negatieve onnodig ingewikkelde intentie. Tot nu toe heeft deze laatste jouw aandacht gewonnen waardoor je het zicht bent kwijtgeraakt op de positieve intentie. Zodra je jouw aandacht verplaatst naar de positieve intentie en het positieve zelfbeeld, zet je een onmiddellijke verandering in gang. Zodat de liefde in je leven groeit en je je naar een vreugdevollere toekomst beweegt.

 

Na deze zelfreflectie koppel je je in meditatie los van de negatieve toekomst en verplaatst alle energie en aandacht naar de positieve.

 

Begin met je zelf onderzoek 

Voor dit moment is het goed om eerst eens te gaan kijken voor jezelf naar waar jouw aandacht naartoe gaat,  jouw intenties, acties en het zelfbeeld dat daaruit voortkomt. Maak aantekeningen over je zelfonderzoek n.a.v. deze 4 punten: aandacht, intentie, actie en zelfbeeld

Je kunt gaan kijken naar dat wat je in je leven ten goede wilt veranderen en gebruik de zelfreflectie om dat gebied/thema te onderzoeken, steeds kijkend naar waar je aandacht is in die situatie. Je kunt dit zo vaak doen als je wilt, steeds een aspect van je leven veranderend.

 

 

Meditatie voor het wieden en cultiveren van toekomsten

 

In deze meditatie ga je het veranderen. Meestal komt er meer helderheid en inzicht als je in een meditatieve ontspannen staat bent.

Na de reflectie reis je naar de toekomst en zie je de negatieve situatie, jouw negatieve toekomstige zelf, en haal je alle macht en energie terug die je erin hebt gestopt zodat het kan sterven. Het zal willen blijven voortbestaan en vechten of smeken om  genade , dus moet je hier genadeloos toestaan dat het sterft en dat je de levensenergie dat eruit vrijkomt terughaalt. Zodra het oplost, kun je de positieve toekomst veel beter voor je zien. Je voedt het met alle energie die je uit de negatieve toekomst hebt gehaald, waardoor het helderder en sterker wordt. Dan stap je erin en beleeft deze toekomst, voordat je terugkomt naar het heden. Teruggekomen ben je veranderd en zie je snel positieve veranderingen in je leven.

 

Wat we moeten begrijpen over verandering:

  1. Verandering zelf kan niet waargenomen worden, je neemt de effecten ervan waar nadat het heeft plaatsgevonden
  2. Verandering is een mysterie. De bewuste geest kan het nooit waarnemen. Om die reden kun je verandering zelf niet controleren, maar je kunt wel de kracht ervan sturen
  3. Verandering is een kunst, en net als bij alle kunsten kun je jouw technieken verfijnen, maar de ware kracht ervan komt uit het onderbewustzijn.
  4. Alle verandering is ontstaan en gecreëerd in de toekomst, maar gebeurd in het nu.
Met dank aan Peter Aziz. Deze en vele andere onderwerpen bespreekt hij in zijn intensives “Body electronics ” Kijk ook eens naar zijn website: Azizshamanism

Dit onderwerp is onderdeel van de windrichting Het Oosten van Het Medicijnwiel, de jaartraining. Heb je interesse om deze te volgen of wil je meer informatie hierover, klik dan hier: Het Medicijnwiel