Home » Blog » Agnihotra - Heel de atmosfeer » Agnihotra- zuiver de atmosfeer
agnihotra

Agnihotra- zuiver de atmosfeer

door | 19 aug, 2020 | Agnihotra - Heel de atmosfeer, Workshops en Online Trainingen

 

Agnihotra is een eenvoudig vuurritueel waarmee je de atmosfeer  zuivert door de giftige stoffen uit de omgeving te verwijderen.

Het is een oeroud ritueel dat een onderdeel is van de Homa therapie; de vedische wetenschap van de bioenergie. ( ben je onbekend met de term veda’s, klik dan hier

In de Atharva Veda beschrijft men dat wanneer er teveel vervuiling is, de natuurelementen beginnen te veranderen. De moleculaire veranderingen in de fusie en splijting van atomen veranderd de eigenschappen van de elementen. Wanneer dit gebeurd zou een hele beschaving vernietigd kunnen worden.

Agnihotra is de basis van de Homa therapie en is door Shree Vasant Paranjpe nieuw leven ingeblazen sinds de jaren 70. Hij noemt het onze laatste redding. Sindsdien wordt Agnihotra overal ter wereld uitgevoerd. 

Door gebruik te maken van het medium vuur, en door de juiste omstandigheden te creëren, kunnen we de natuurlijke voedingsstoffen in de ruimte om ons heen herstellen die door vervuiling zijn uitgeput.

Jij heelt de atmosfeer

en de geheelde atmosfeer heelt jou

De juiste omstandigheden en materialen voor Agnihotra

Hoewel het ritueel zelf eenvoudig uit te voeren is en maar een paar minuten van je tijd in beslag neemt, is het wel belangrijk om te zorgen voor de juiste voorbereidingen en omstandigheden om het gewenste effect te hebben. Je maakt gebruik van het dagelijkse ritme van de zons- opkomst en -ondergang. Het liefst doe je dit 2 keer per dag. De eerste keer om het veld gedurende de dag in stand te houden en de tweede keer voor de nacht.

Het vuur wordt gemaakt in een koperen omgekeerde piramide. Koper ( en goud) hebben krachtige helende eigenschappen. De brandstof voor het vuur is biologische gedroogde koeienpoep en ongezouten geklaarde boter. Op het exacte tijdstip van zonsopkomst offer je rijst terwijl je een speciale mantra zingt.

De koperen piramide en het vuur openen een energiekanaal omhoog die tot 12 km in hoogte en omtrek de atmosfeer doordringt en waarlangs de prana, levensenergie vrij kan stromen.

 

 

Overal en door iedereen uit te voeren

Dit ritueel is door iedereen uit te voeren. Je kunt het doen in je huis, appartement, garage, schuur, tuin, of zelf auto of camper.       ( Daarbij moet ik wel zeggen dat het een zelfde effect op je plafond en muren heeft als wanneer je veelvuldig kaarsen brandt…veel roetvorming op den duur.)

 

zonsopkomst en zonsondergang

In de oude traditie beschrijft men de zonsopkomst als volgt:

“Bij zonsopkomst breiden alle vuren, electriciteiten, ethers en meer subtiele energieen vanuit de Zon zich uit naar de Aarde en produceren een voedende stroom. Deze stroom verlevendigd en zuivert alles wat het tegenkomt op zijn pad, en alles vernietigd  wat onzuiver is. Dit veroorzaakt dat alle leven zich verheugd. Bij zonsopkomst kan dit gehoord worden in de vorm van muziek. De ochtend mantra is de essentie van die muziek. Bij zonsondergang verminderd deze stroom en de essentie daarvan wordt gevangen in de avondmantra.”

Wat doet agnihotra?

Enorme hoeveelheden energie verzamelen zich rond de koperen piramide. Een magnetisch veld ontstaat waarin negatieve energieen geneutraliseerd worden en positieve versterkt. De rook verzamelt deeltjes schadelijke straling uit de atmosfeer en neutraliseert hun radioactieve effect op een subtiel niveau. Niets wordt vernietigd, maar eerder veranderd.

Alles dat zich in de omgeving van de piramide bevindt op het moment van het ritueel zal doordrongen worden van het veld, waardoor diens aura versterkt wordt. Dit maakt dat planten, dieren en mensen een sterke weerstand zullen hebben tegen ziekten.

Zodra de vlammen doven trekt het hele energieveld zich terug in de as. Deze as kan ook weer op verschillende manieren toegepast worden als medicijn.

 

 

De effecten van Agnihotra 

 • stress en spanningen verdwijnen
 • vermindering van woede, depressie en vernietigende gewoonten
 • het ervaren van vrede  en positieve gedachten neemt toe
 • vernieuwing van de hersencellen
 • het revitaliseren van de huid
 • het zuiveren van het bloed
 • het neutraliseren van pathogenen
 • het inademen van de rook versterkt de longen, het bloedvatenstelsel, de hersenen en het zenuwstelsel
 • het neutraliseren van de effecten van radioactieve straling

Effecten op de omgeving

 • het cultiveren van gezonde groenten en fruit zonder chemische bestrijdingsmiddelen, bemesting
 • het verbeteren van verarmde grond
 • het zuiveren van water
 • het zuiveren van de lucht
 • Kortom: de hele omgeving heeft er profijt van

 

 

 

Er zijn vele getuigenissen te lezen en via Youtube te beluisteren van mensen die positieve ervaringen hebben met agnihotra.

Het eerste boek dat ik je zou willen aanraden is:

“Messenger of the sacred fire- The extraordinary Life & Works of Shree Vasant Paranjpe”

geschreven door Parvati Rosen- Bizberg.

 

 

 Op zondag 23 augustus en zaterdag 29 augustus 2020 geef ik weer een praktische informatiemiddag over Agnihotra:

Ik geef uitleg en demonstraties, we zingen de mantra’s, en ik zal je alle informatie geven die je nodig hebt om er zelf mee te kunnen beginnen. Ook vertel ik graag hoe je de as als medicijn kunt inzetten…voor jezelf, voor je familie of clienten , voor je huisdieren of voor je huiskamerplanten en tuin. Je bent niet verplicht materialen van tevoren aan te schaffen. Doe dat alleen als je er zeker van bent dat je dit gaat doen. Ik zal wat extra koperen piramides etc mee nemen zodat we samen kunnen oefenen. 

Workshop Agnihotra

 

 

 

29 augustus van 15.00 tot 18.00

met aansluitend potluck, houtvuur, delen en samen muziek maken

op het landje van Steef in Zutphen

( instructies ontvang je bij aanmelding)

voor aanmelden klik link hieronder:

 

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

Maskers

Maskers

Maskers, maskers... hier en daar...... mondmaskers...gezichtsmaskers.... In een jaar tijd hebben we van het woord masker een heel vreemd beeld en...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin