Het doorlopen van het sjamanistisch medicijnwiel was als thuiskomen. Mijn plek, dit middelpunt van het wiel, van waaruit ik dat wat ik ten diepste verlang weer wil en bovenal ook kán creëren. Dat mogen ervaren is magisch en mega aardend tegelijkertijd. Niet wegzweven naar boven of naar het lichte, maar juist in alle eerlijkheid kijken wat je hier op aarde aan te kijken en te doen hebt. Het is alles omarmen zoals het is, niet weg willen poetsen, niets achterwege laten. Het is instappen in een oneindig veld van vertrouwen en van een dieper weten. Het is loslaten van oude verhalen, oude overtuigingen en oude patronen waarin ik dacht vast te zitten, totdat ik losliet. Ik zie dankzij dit medicijnwiel en dankzij de liefde, humor, ervaring en diepe wijsheid van Gwen weer de oneindige mogelijkheden die er zijn. Het is dat wat we eigenlijk allemaal allang weten, maar wat we simpelweg vergeten door de sluiers om ons heen die we met de beste bedoelingen zelf hebben opgebouwd. 

L

Dit jaar met Gwen en de groep van zoekende mensen heeft mij zoveel geleerd. Dingen die ik anders nooit ontdekt had, of veel later pas.
Het was een ontdekkingstocht over mezelf,  mijn wortels, mijn schaduwen maar ook van mijn kracht. Alles is me een stuk bewuster geworden.
Het heeft me ook geleerd het stromen van energie waar te nemen en me ervoor te openen. Het door me heen te laten stromen gaf soms gigantisch veel energie.Het was bevrijdend, vreugdevol en verbindend
K

Afgelopen weekend was het afsluitende weekend van het medicijnwiel.

Het was weer magisch net als de andere drie weekenden.
Ik heb vaker weekenden gedaan op spiritueel gebied, maar heb ontzettend genoten van deze Medicijnwiel-jaartraining…
 
De weekenden hadden (in samenhang) telkens een ander thema
.
Ik heb ze ieder voor zich ervaren als enorm diepgaand en transformerend…
terwijl de sfeer waarin het gebeurde licht bleef, een bijzondere combinatie…
 
Gwen weet een sterke en veilige container neer te zetten met de staf…
Er wordt veel muziek gemaakt, wat erg fijn is…
en er is heerlijk vegetarisch eten op de prachtplek waar het allemaal plaatsvindt.
   Ik weet niet hoe de andere groepen zijn, bij ons was die erg divers van samenstelling, 
maar er was een heel goede grond/ bereidheid om met elkaar alle oefeningen te doen.
 
Door die hele combinatie was het een enorm cadeau voor mezelf…
….Om op een opgefriste manier een volgende levensfase in te gaan 
en ook om op een zo gezond en positieve mogelijke wijze bij te kunnen dragen aan deze snel veranderende wereld…
M

“Wat een bijzondere reis heb ik én hebben we zeker als groep ook samen bewandeld. Kennismaken met het sjamanisme voelde voor mij als thuiskomen. Ik voel me steviger geaard, wat enorm fijn is. Ook sta ik nog meer in contact met de natuur en heb een fijnere verbinding met mijn omgeving. Mijn (zelf)vertrouwen is toegenomen en ik heb een bootst levensenergie door mij heen stromen. Van mijn omgeving hoor ik ook positieve reacties.

Elke windrichting bracht mij volledig in de energie van dat archetype en zo kon ik verbinding maken met het gedeelte in mij wat geheeld wilde worden. Het was niet altijd fijn en makkelijk, maar met de betrokkenheid, veiligheid, zuivere aanwezigheid, gezelligheid en de passie van Gwen, heb ik mij volledig durven over te geven aan het proces. Nu na het oosten begin ik het geheel te overzien, ik ben nog helemaal verbluft van de kracht van het medicijnwiel. Én ik ben helemaal geïnspireerd. Thanks Gwen, ik ben je super dankbaar “

“Op wonderlijke wijze ben ik bij jou terecht gekomen en heb ik het medicijnwiel gevolgd. Steeds weer moest ik mijn angsten overwinnen (omarmen!) en steeds weer was jij er om mij op een liefdevolle, geduldige en integere manier te begeleiden. Nu ik het medicijnwiel afgesloten heb kan ik alleen maar dankbaar zijn en zeggen dat het een prachtig geschenk is geweest wat ik mezelf cadeau heb gedaan. Een cadeau om mijn wezenlijke zelf te mogen ontmoeten. Gwen, heel veel dank daarvoor! “

“Het Medicijn van dit Wiel heeft aan mijn energetische aard fysieke handen en voeten gegeven; een lichaam geschonken met voeten die over de aarde lopen. Heeft mij de veilige bedding gegeven die ik als hooggevoelige nodig had om in mijn lijf te kunnen komen en met dat lijf mijzelf te laten vallen in de schoot van diezelfde aarde.”

Medicijnwiel Noord

Van  kinds af aan voelde ik me erg verbonden met de natuur. De vrijheid die de natuur me gaf, was heel intens.
Door de drukte, verschillende fases van het leven die meer aandacht van je vragen, had ik dit contact iets verloren.
Yoga heeft me altijd hierin ook geholpen en via een collega kwam ik terecht bij Gwen.

Ik heb eerst een privé sessie bij Gwen gepland om te voelen of het klopte voor beide. Het was een hele bijzondere sessie waar ik gelijk haar kennis en healing heb mogen ontvangen.
Tijdens deze sessie voelde ik me erg veilig en gezien door Gwen. Mijn leergierige kant wilde meer hiervan weten, daarom ben ik gelijk begonnen met de Medicijnwiel opleiding.
De opleiding is met veel aandacht opgebouwd. Elke module heeft zijn eigen thema’s, eigen persoonlijke verdiepingen en toch is de overgang van de ene naar de andere erg verbonden, als geheel.

Gwen en haar assistenten zijn geweldig, open, professioneel, betrokken en wat kunnen ze mooie muziek samen maken.
De opleiding wordt gegeven in een prachtige locatie waar erg goed voor de groep wordt verzorgd.
Deze opleiding is een cadeau naar mezelf. Het brengt me naar mijn rots naar mijn ware essentie. Ik ben erg dankbaar dat Gwen op mijn pad is gekomen.

Eva

Het was een prachtig weekend. Echt magisch dat juist de kwetsbare kant van mensen zo mooi kan zijn. Dat zijn tot nu toe de mooiste 4 dagen geweest uit mijn leven. Het voelt echt alsof de zielen in contact met elkaar stonden.

Martijn

west fire ceremony
Medicijnwieltraining

Voordat ik besloot om te starten met het medicijnwiel, stond Gwen open om met mij te bellen via Zoom na dit gesprek voelde ik mij afgestemd en stond ik te popelen om te beginnen. In het Zuiden werd ik al op een liefdevolle wijze opgenomen door de groep en kon ik in openheid mijn processen doorlopen, letterlijk het oude loslaten om weer door te mogen reizen naar het Westen, ik leerde mij meer op mijn gemak te voelen in nieuwe situaties en nog veel meer. Het Westen bracht mij veel inzichten in mijn schaduwkanten, door de archetype Jaguar, Otorongo, leerde ik hier ook beter mee om te gaan en ermee samen te werken. Deze reis was zeer waardevol. Ik had meer tijd nodig om aan te komen in het Noorden waarbij Gwen met mij meedacht om dit mogelijk te maken, het Noorden was erg speciaal voor mij, veel inspiratie opgedaan samen met mijn groep.Ik kan niet wachten wat het Oosten zal brengen, de Adelaar!

Mark

“Dankzij mijn reis door de windrichtingen van het medicijnwiel heb ik nu een klein symbolisch rugzakje met allemaal “tools” die mij richting geven en mij bijstaan op mijn verdere pad.
Dankjewel Gwen!” 

Verdieping voor de geest, voeding voor de ziel, verbinding met de aarde, zelfontwikkeling, loslaten en helen, verbinding met jezelf, anderen en een verrijking met een voor mij prachtige nieuwe wereld. Het medicijnwiel is voor mij Het Medicijn waar ik heel hard naar op zoek was maar in alle losse onderdelen in de wereld niet kon grijpen. Het medicijnwiel is voor mij alles in 1; wijsheid, kracht en volledigheid in absolute eenvoud. Dank Gwen dat je steeds antwoord geeft op mijn vragen zelfs zonder dat ik ze stel. Dank aan Wilma voor jouw liefdevolle ondersteuning. Dank aan Athanor voor het bieden van een unieke omgeving om deze reis met elkaar door te maken en uiteraard dank aan Mirjam voor het heerlijke lekkere vegetarische eten dat ons op de been houdt terwijl wij keihard knallen met elkaar

Medicijnwiel training 2022

Ik voel me dankbaar..dat ik op deze mooie bijzondere plek mijn opleiding mocht afronden..waauw..het medicijnwiel heeft me gebracht wat ik vroeger ooit eens droomde…dank je wel lieve Gwen Yin dat ik van jou mocht leren en groeien

Het medicijnwiel is een prachtige reis geweest. Een ongelooflijke rust en stabiliteit heeft zich in mij genesteld als nooit te voren. Letters, woorden, zinnen, vertellen maar een klein stukje van de prachtige avonturen in dit afgelopen jaar. Gwen, bedankt voor jouw integere begeleiding en je aanstekelijke lach. Ik heb ontzettend genoten en ik reis verder met alles wat ik van je heb mogen leren. Dankjewel.

Medicijnwieltraining

In gedachten ben ik weer even terug bij het afgelopen weekend in het Noorden met Kolibrie. Na voelend wat het mij heeft gebracht voel ik een brandend verlangen in mezelf om weer verder te gaan op mijn pad, om te kijken en te doorvoelen wat ik de komende maanden weer tegen kom op weg naar het Oosten. Mijn hart gaat open vol van diepe waardering voor jou Gwen, puur,wijs, vol humor, liefde, compassie en inlevingsvermogen. Steeds weer alles in goede banen leidend, zonder moeten maar alles vanuit een pure energie laten ontstaan zoals het is. Op de voorgrond en leiding gevend waar nodig, maar ook op de achtergrond om zelf te mogen ontdekken, te openen en te doorvoelen wat er komt. Vol liefde voel ik terug naar moeilijke momenten, een luisterend oor, een zetje in de goede richting om te durven delen en te openen en terug te krijgen van jou en iedereen, zie ik als geschenk om weer naar mezelf te kijken en daar mee aan de slag te gaan. Ik heb weer een stap mogen zetten en voel dankbaarheid, voor alle mooie momenten. Dankbaar voor alle wijze lessen van Kolibrie, het vuur, de stilte en natuurlijk Pachamama, jou en de groep

Het medicijnwiel is als thuiskomen van een lange reis. Een warm welkom is deze training. De mesa die je opbouwt tijdens het werk in alle vier de windrichtingen.Deze is zo belangrijk een ode aan het werk wat je aan jezelf hebt besteed en de kwaliteiten die je bij je draagt. De vuurceremonies die iedere keer weer prachtig zijn en de kado’s die je uit het vuur haalt, geven je kracht en ondersteuning om onbevreesd verder te gaan. Wat mij het persoonlijk gebracht heeft is de kracht om te dromen met de ogen open en in de mogelijkheden te gaan zitten in plaats van de onmogelijkheden. Een prachtig pad wat je keer op keer zult blijven boeien.

En niet te vergeten de passie waarmee Gwen je meeneemt tijdens de trainingsdagen.

Dus heb je altijd al thuis willen komen, twijfel dan niet en kom thuis. Geef jezelf dit kado het medicijnwiel en verbind je weer met Moeder Aarde.

Bedankt Gwen, voor alle goede zorgen tot nu toe

Medicijnwiel training

 

 

Op wonderlijke wijze ben ik bij jou terecht gekomen en heb ik het medicijnwiel gevolgd. Steeds weer moest ik mijn angsten overwinnen (omarmen!) en steeds weer was jij er om mij op een liefdevolle, geduldige en integere manier te begeleiden. Nu ik het medicijnwiel afgesloten heb kan ik alleen maar dankbaar zijn en zeggen dat het een prachtig geschenk is geweest wat ik mezelf cadeau heb gedaan. Een cadeau om mijn wezenlijke zelf te mogen ontmoeten. Gwen, heel veel dank daarvoor!

Het medicijnwielweekend was zóveel mooier dan ik ooit had kunnen dromen.
Met allemaal mooie mensen waarvan blijkt dat ze met dezelfde dingen worstelen als ikzelf.
Alles begint op zijn plaats te vallen. Ik begin mezelf terug te vinden.
Ik heb me nog nooit van mijn leven zo onbegrensd veilig gevoeld.
Niet alleen tijdens de oefeningen, maar ook daar tussendoor.
En wat hebben we veel gelachen.
En heerlijk gedanst (en ik heb nog nooit eerder gedanst).
En liefdevol aan onszelf kunnen werken, wat heel confronterend was.
Ik heb steeds geweten dat ikzelf de controle had, dat mij niets opgelegd werd.
Alles werd liefdevol aangegeven, en er was tijd zàt om alles te verwerken (ik ben niet zo snel …).
Ik ben nu ontspannener en blijer dan ooit.
Kortom, een mooier kado kun je jezelf niet geven. Het is de mooiste training die ik ooit gevolgd heb.
Dus als je ooit van plan bent om (verder) aan jezelf te werken: ga het medicijnwiel doen, maar wel bij Gwen

Medicijnwiel Noord
Medicijnwiel training 2023

…..Ik ben getroffen door de zienswijzen die mij aanspreken en ben verbaasd dat ik op gevorderde leeftijd nog zo veel belangstelling hiervoor kan opbrengen. Met dit schrijven wil ik jou bedanken voor de voortreffelijke wijze waarop je de training hebt gegeven: overtuigend, meelevend, begrijpend, aanmoedigend en ontspannend. een gulle lach van jou was steeds aanwezig. Ik heb veel geleerd en ervaren en ben blij dat ik nog kon deelnemen. de training werd overigens bijgewoond en beleefd door een goed gezelschap dames en heren….Nogmaals mijn dank 

Met heeeeel veeeel dankbaarheid kijk ik terug op de dagen die ik met jou en de groep heb doorgebracht.Het medicijnwiel West was voor mij super. Ik heb mij nog nooit zo ontspannen en veilig gevoeld. Je deed het allemaal met zoveel Liefde en Geduld voor iedereen. Mijn respect voor je 200% inzet. Ook de organisatie verliep vlekkeloos. Daar moet je toch ook veel werk aan besteed hebben. 

De eerste dagen kreeg ik je niet van mij netvlies. Steeds zag ik je zitten zoals op de laatste dag toen je de initiaties gaf. In volle Kracht, Stilte en Liefde en toch gewoon bereikbaar. De energie was Super en ik heb er dan ook van genoten. 

De ontmoeting met de invisible World van de Wisdomkeepers droeg ik ook dagenlang bij me. Ik was zo blij, dat ik ze had mogen zien. Voor mij was dit een thuiskomen, hoewel ik dat nog niet helemaal begrijp. 

Wij oefenen samen met de vuurceremonie, de seers rite en de firebreath. 

Nogmaals mijn dank voor wat je ons gegeven hebt. 

Medicijnwieltraining 2022

 Wat is dit een bijzondere periode, om samen met de kolibri te werken. Ik merk dat ik heel erg geaard ben en erg kan genieten van m’n leven. Dit is echt anders dan met de slang en de jaguar. Het bijzondere is dat ik de energie van de kolibri heel zacht vind. In de maanden van de slang en de jaguar kon ik de sterke kracht van deze dieren heel erg dicht bij me voelen (en natuurlijk nog steeds zodra ik ze aanroep). Maar dit is zo anders.

Ik had stiekem in het weekend van de kolibri een verwachting dat ik heel veel kleuren zou zien, vol met bloemen. Helemaal in de geest van de kolibri. En dat zag ik niet, wat ik wel zag en meemaakte dat kon ik niet uitleggen. Het weekend was voorbij en plotseling merkte ik dat ik meer met mijn verleden in balans was gekomen. Vol verwondering hierover ging ik verder totdat ik me ook ineens realiseerde dat ik heel erg geaard was en het leven juist in kleur kon zien. Voor mij is het te vergelijken met een ‘bijna-dood-ervaring’. Het leven, m’n vrienden en familie waardeer ik ontzettend en ik ben erg dicht bij mezelf gekomen. Ik voel me kind, tiener, twintiger en dertiger in één. En ervaar een hele grote connectie met alles om me heen. Voor mij is de kolibri betoverend en een heel welkom geschenk

Mijn ervaringen met het noorden, de kolibrie zijn heel bijzonder. De ervaringen zijn intens en moeilijk in woorden te vangen. De oefeningen tijdens de 4-daagse hebben mij laten voelen en zien wat ik voor onmogelijk had gehouden. Ik ben een onderdeel van en een met alles wat is. Regelmatig stroom ik vol waarbij tranen over mijn wangen biggelen, tranen van dankbaarheid. Dankbaar voor wat ik mag ontvangen. Ik voel me sterker verbonden dan ooit met de natuur en de mensen om mij heen. Ik ben niet alleen, ik ben Al-Een………..

Medicijnwieltraining

Wat ben ik blij dat Gwen Floch ooit in ons leven kwam. Op onze eigen plek kwam zij het medicijnwiel geven. Het is het mooiste cadeau wat ik mezelf tot nu toe heb gegeven. Het is een zeer intens programma en het was voor mij een prachtig proces. Door het sjamanisme heb ik nu nog meer verbinding met de natuur. In mijn dagelijks leven gebruik ik de prachtige rituelen die ik mocht leren en het geeft mij kracht en vertrouwen. Ik kan wel zeggen dat ik tijdens het medicijnwiel opnieuw ben geboren, diep contact mocht maken met Moeder Aarde en Vader Zon. Ik voel mezelf veel meer thuis op aarde. En maakte een nieuw verhaal, mijn eigen verhaal! De zin: de pijn mag er zijn maar het lijden hoeft niet meer zal ik nooit vergeten en ik ben blij dat deze zin voor mij helemaal kloppend is geworden. Dank lieve Gwen!!

Het eerste weekend medicijnwiel was geweldig, het beste kado dat ik mezelf in jaren heb gegeven. Een wereld waarvan ik wist dat deze bestond, die ik alleen maar hoefde te vinden. 4 dagen, die, zonder haast, vol waren van informatie, ervaringen, inzichten en positieve ervaringen. En vergeet niet de humor van Gwen, het geweldige eten en de prachtige locatie. Het leven is een stuk avontuurlijker sinds ik in het zuiden ben geweest:)