Het Bewust Sterven- Bewust leven Programma

6 t/m 9 september 2018

Het stervensproces bekijken en ervaren

Wat gebeurd er eigenlijk met ons als we sterven?

Wat betekent sterven voor mij op dit moment?

Zou ik mij eraan kunnen overgeven als het eenmaal zover is?

Hoe zou ik mijn dierbaren hierbij kunnen begeleiden als zij stervende zijn?

Dit programma is ontwikkelt voor jou als je:

 

 Dit programma is ontwikkelt voor jou als je :

 

 • zou willen onderzoeken en ervaren wat sterven op dit moment zou betekenen voor jou.
 • als je de behoefte ( en tegelijkertijd misschien ook de weerstand) voelt om de “balans” op te maken: Wat mag ik nu loslaten en wat kan ik juist nu meer gaan integreren in mijn leven?
 • ondanks een angst toch wilt kijken naar de dood
 • in een belangrijke overgangsfase zit in je leven, waarin je een oude fase mag gaan loslaten en een nieuw begin wilt maken. ( bijv. scheiding, verhuizing, verandering van baan, verlies van een dierbare)

Maar o vojou als je:

 

Maar ook voor jou als je:

 • door omstandigheden al betrokken bent bij het stervensproces, bijv door een ophanden zijnde dood van een naaste.
 • je geroepen voelt anderen hierbij te ondersteunen in de toekomst

Het programma biedt hoop en vertrouwen, door eenvoudige te volgen stappen

Wat ga je leren?

 

In dit programma leer je over het proces van het sterven en ook hoe je iemand die stervende is kunt assisteren bij diens Grote Overgang.

 

Net zoals er vroedvrouwen nodig kunnen zijn bij geboortes, zo kunnen er zgn. vroedvrouwen en – mannen nodig zijn bij het sterven.

 

Je zult kennis nemen van het energetische lichaam van de ziel die we het lichtenergieveld noemen.
We zullen het chakra systeem behandelen en hoe we kunnen leren de chakra’s te bevrijden van de onverwerkte ladingen die erin liggen opgeslagen.
We zullen het recapitulatieproces behandelen, en behandelen de noodzaak van het oplossen van de nog onopgeloste zaken.
We zullen leren hoe we de ziel kunnen bevrijden van het fysieke lichaam, waardoor de ziel in staat is om de Ultieme reis te gaan maken naar huis.

Het programma behandelt o.a:

 • Het stervensproces en wat dit inhoudt: directe ervaringen
 • De 4 hersenen/ het ontkoppelen van de vecht/vluchtrespons/ het belang van ceremonie
 • Het licht energieveld
 • Recapitulatieproces en vergeving
 • Het schoonmaken van de chakras
 • 7 chakra illuminatie
 • De grote Spiraal van het Sterven/ de ultieme vlucht

Naast deze technische energie-healing technieken en ruimte voor ceremonie, ligt de nadruk op veel zelf ervaren en vooral ook op loslaten. Daarin is alles van jou welkom!

Van 6 t/m 9 september 2018

in Centrum Athanor, Lochem

We starten op de donderdag om 15:00 uur

en eindigen op de zondag om 15:00 uur

€ 597,- dit is inclusief 3 overnachtingen , 3 x ontbijt,3 x lunch en 3 x diner ( vegetarisch ), koffie/thee en tussendoortjes.

€ 547,- als je voor een tweede keer deelneemt of p.p. als je met zijn tweeën komt.

De mooie plek Athanor en het uitnodigende land eromheen zorgen mede voor een veilige bedding. Naast de fantastische keuken zorgt deze 4-daagse voor een voldaan en compleet geheel. Grote kans dat je met een veel lichter gevoel weer naar huis gaat!

Bij inschrijving en betaling ontvang je per email een bevestiging en praktische details.

“Zodra je de angst of ontkenning van jouw eigen sterfelijkheid kunt loslaten of overstijgen, vanaf dat moment kun je echt voluit leven “.

 

 

Het is een ongelofelijke ervaring, die jouw kijk op het sterven en op het leven permanent zal veranderen.

Het zal je meer wakker maken en kan het je een nieuw perspectief bieden op de wijze waarop je het leven leeft. 

 

– Het beste moment is NU- 

 

 

Testimonials van eerdere deelnemers:

Als rouwtherapeut wilde ik mij meer verdiepen in de spirituele kant van het sterven.Met een mengeling van mij gespannen voelen en uitzien naar wat komen gaat ben ik aan de vierdaagse begonnen.

Ik had mijzelf geen groter cadeau kunnen geven. Er is mij veel bij gebleven. De bezielende, betrokken en integere begeleiding van Gwen. Het heerlijke eten., de prachtige mensen die ik ontmoet heb, ontmoetingen met mijzelf.

De inzichten in de spirituele kant van het sterven. Oefeningen die mij geholpen hebben bij het polijsten van mijn innerlijke diamant!En bovenal ervaar ik na de vierdaagse veel meer HET LEVEN. ……..Ben niet meer bang voor het onbekende, wat maakt dat ik in het NU meer kan genieten. Bewuster en met meer overgave geniet van het leven en wat het leven mij te bieden heeft. Ja, deze dagen waren helpend en inspirerend voor mijn professie maar nog veel meer voor mij als mens. Mogelijk klink het paradoxaal maar wil je bewuster in het leven staan? Ga dan naar Gwen Floch voor de vierdaagse bewust sterven.

Esther

Wat heb ik genoten van jullie allen en wat was het fijn om zo samen te zijn.Gwen dank voor alle liefdevolle aandachten voor je aanwezigheid.

Je hebt echt voor mij de veilige omgeving waargemaakt!!!!!Jou openings ceremonie raakte mij altijd heel diep, gaf mij een gevoel van verbondenheid.

Er is werkelijk iets in mij veranderd. Het voelt zo licht in mij……….ben zo blij en gelukkig

kus, Jos

Bewust Sterven” training was voor mij een bijzondere reiservaring. Intens en compassievol. Om zo te werken met het stervensproces en hoe het lichtlichaam zich “makkelijker” kan losmaken van het fysieke lichaam, was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Was voor mij zeer behulpzaam daar ook handvatten in te krijgen hoe je dit kunt doen en ondersteunen. Het doormaken van je eigen sterfproces was een heel indringende ervaring voor mij, grafrede maken, afscheid nemen van je geliefden etc. Het mooie is dat ik daardoor ook meer in het leven ben komen te staan, meer kan genieten van de leven NU en daar uiting aan te geven en me meer ermee te verbinden. Ik dank mijn medegroepsleden voor het dragende veld wat we met elkaar maakten, veilig en liefdevol. Gwen, geweldig, je liefde voor het werk, je aanwezigheid, je humor en verbinding

Han

 Ik voel me aan de ene kant een beetje wazig. Misschien het ontgiftingsgedeelte. Maar ik voel me ook heel vol- wat zeg ik, ik loop gewoon over…- en blij.Ik voel een soort grotere Liefde, voor alles maar ook voor mezelf. Wat me het meest opviel aan mezelf de laatste dagen is dat ik me vanaf het begin zo vrolijk en vrij en open voelde. Dat vond ik echt heel fijn.Ik wil jou ook vanuit mijn hart bedanken voor alles wat je gedaan hebt en voor hoe je het gedaan hebt.Ik weet wel dat we het ook met elkaar hebben gedaan, maar het komt bij jou vandaan. Zo is het.Ik wil je ook danken voor je hulp en aanwezigheid tijdens mijn illuminatie. Ik weet dat je goed bent endaardoor heb ik me veilig gevoeld. Ik heb groot vertrouwen in de sjamaan in jou !En wat ik zo mooi vind in jou als mens is de combinatie kracht, humor en kwetsbaarheid

Een warme hartegroet,

Annemarie

Ik heb het weekend van 12 – 15 mei het programma Bewust sterven meegedaan.

Ook in deze 4 dagen heb ik weer veel los kunnen laten en veel geleerd. In een veilige sfeer van vertrouwen, moed, mededogen en humor heb ik eerst zelf ervaren hoe het is om de mensen om me heen los te laten en om te sterven en daarna het toepassen om anderen te kunnen helpen bij het overgaan. We hebben gehuild en veel gelachen
Voor mij is sterven de andere kant van geboorte. Zo heb ik dat ervaren bij de geboorte van mijn kind.
Voor mijzelf was het een geweldige ervaring en ik hoop velen te mogen begeleiden op hun laatste reis!
Dank je Gwen.
Een harte groet,

Callista

De 3-daagse ‘Bewust Sterven’ is voor mij een onvergetelijke ervaring. Mijn kijk op sterven en vooral mijn gevoel erbij is voorgoed veranderd.
Ik heb mijn eigen grafrede geschreven en heb daadwerkelijk zelf ervaren hoe het is om op je sterfbed afscheid te nemen van man en kinderen, hoe het is om te sterven en wat er daarna gebeurt.
Pittig en tegelijkertijd heel bevrijdend en rustgevend.

Wat mij van deze dagen vooral bijblijft is het voelen van de liefde van en voor mijn dierbaren, mijn eigen kracht en de ruimte, de rust, het licht in de andere dimensie en het gevoel van het thuiskomen. Onvergetelijk en grote kado’s die ik voor de rest van mijn leven met mij mee draag!

Verder heb ik heel veel direct toepasbare technieken geleerd om alle ballast en losse eindjes die het zwaar maken om te sterven, weg te halen zodat je makkelijker en vredig kunt sterven. Ik vind het een fijn gevoel dat ik dat zelf ervaren heb en nu ook anderen daarmee kan helpen.

Gwen verstaat de kunst om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Ze doet dit werk met veel compassie, een feilloos gevoel voor wat de groep en het proces nodig hebben en een gezonde portie humor waardoor het ondanks alle emoties licht blijft.

Het was voor mij een ontzettend waardevolle en bijzondere 3-Daagse waar ik met enorm veel dankbaarheid op terug kijk

Hartelijke groet,

Lia

I came back yesterday from the ‘Midwifery of the Soul’ retreat, ‘Bewust Sterven’.

To experience a ‘mini death’, and been buried on my own birthday was a intense and confronting experience, but al together a deep purification on all levels, and a beautiful Rebirth…still not fully realizing what a unique birthday gift I actually received!

Grateful for my sister Gwen who’s medicine skills, knowledge and guidance are absolutely professional and authentic. And got to know beautiful, new people with whom I shared more in 4 days than with anyone else in my whole lifetime.
Also definitely changed my perception of death, and how important it is to live fully now, like it would be your very last day! To express ourselves, to say and show how much we love each other. To acknowledge that we really are so much more than our body’s, thoughts, feelings and emotions! When everything goes well we often take it for granted instead of realizing how sacred our lives actually are!

Minna

Ook ik wil je nog eens met mijn hele wezen bedanken voor wat je de afgelopen dagen op zo’n bijzondere en integere wijze mogelijk hebt gemaakt. Natuurlijk was de aanwezigheid en de inzet van iedereen belangrijk. Maar dat jij de moed had om ermee te beginnen én de kundigheid de dagen op zo’n ontspannen en inspirerende manier te laten verlopen, heeft me diep geraakt. Daarnaast heb ik in jou een heel mooi mens leren kennen. Dank daarvoor.
Ik merk nu al dat ik uit mijn ‘doodservaringen’ inspiratie kan putten voor mijn dagelijks leven en werk
Lieve groet,

Mario

Lieve Gwen, Als eerste wil ik je bedanken voor de prachtig training! Voor je passie, integriteit, kundigheid, veiligheid en nog zoveel meer. De groep was fijn, liefdevol, en veilig. De titel Bewust sterven is een passende titel wat mij betreft. Door bewust bezig te zijn met sterven ontdekken wat leven is. Je hebt ons de gelegenheid gegeven om onafgemaakte issues aan en naar het te licht brengen. Bewust te worden wat er nog gedaan mag worden voordat de tijd echt gekomen is om te sterven. De opbouw naar het stervensproces en stervensbegeleiding toe was fijn. Eerst werken aan onszelf om daarna over te gaan naar de begeleiding van een stervende”.

“Wat is het mooi om te kunnen ondersteunen in het stervensproces, door te helpen in het loslaten van oude verhalen, het verwijderen van zware energie en te begeleiden naar het licht…., de bron….. Prachtig!!!

“ Ik zal sterven keer op keer om te weten dat het leven onuitputtelijk is ” Deze tekst geeft voor mij weer dat we in het leven steeds opnieuw sterven om te kunnen leven. Afscheid nemen van het oude, loslaten en opnieuw beginnen keer op keer.

In deze training heb ik mogen ontdekken dat elke dag een geschenk is.Veel liefs,

Cora

Pin It on Pinterest

Share This