Testimonials

Als rouwtherapeut wilde ik mij meer verdiepen in de spirituele kant van het sterven.Met een mengeling van mij gespannen voelen en uitzien naar wat komen gaat ben ik aan de vierdaagse begonnen.

Ik had mijzelf geen groter cadeau kunnen geven. Er is mij veel bij gebleven. De bezielende, betrokken en integere begeleiding van Gwen. Het heerlijke eten., de prachtige mensen die ik ontmoet heb, ontmoetingen met mijzelf.

De inzichten in de spirituele kant van het sterven. Oefeningen die mij geholpen hebben bij het polijsten van mijn innerlijke diamant!En bovenal ervaar ik na de vierdaagse veel meer HET LEVEN. ……..Ben niet meer bang voor het onbekende, wat maakt dat ik in het NU meer kan genieten. Bewuster en met meer overgave geniet van het leven en wat het leven mij te bieden heeft. Ja, deze dagen waren helpend en inspirerend voor mijn professie maar nog veel meer voor mij als mens. Mogelijk klink het paradoxaal maar wil je bewuster in het leven staan? Ga dan naar Gwen Floch voor de vierdaagse bewust sterven.

Esther

“Wat heb ik genoten van jullie allen en wat was het fijn om zo samen te zijn.

Gwen dank voor alle liefdevolle aandachten voor je aanwezigheid.

Je hebt echt voor mij de veilige omgeving waargemaakt!!!!!

Jou openings ceremonie raakte mij altijd heel diep, gaf mij een gevoel van verbondenheid.

Er is werkelijk iets in mij veranderd. Het voelt zo licht in mij……….ben zo blij en gelukkig”.

kus,

Jos

Bewust Sterven” training was voor mij een bijzondere reiservaring. Intens en compassievol. Om zo te werken met het stervensproces en hoe het lichtlichaam zich “makkelijker” kan losmaken van het fysieke lichaam, was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Was voor mij zeer behulpzaam daar ook handvatten in te krijgen hoe je dit kunt doen en ondersteunen. Het doormaken van je eigen sterfproces was een heel indringende ervaring voor mij, grafrede maken, afscheid nemen van je geliefden etc. Het mooie is dat ik daardoor ook meer in het leven ben komen te staan, meer kan genieten van de leven NU en daar uiting aan te geven en me meer ermee te verbinden. Ik dank mijn medegroepsleden voor het dragende veld wat we met elkaar maakten, veilig en liefdevol. Gwen, geweldig, je liefde voor het werk, je aanwezigheid, je humor en verbinding

Han

” Ik voel me aan de ene kant een beetje wazig. Misschien het ontgiftingsgedeelte. Maar ik voel me ook heel vol- wat zeg ik, ik loop gewoon over…- en blij.Ik voel een soort grotere Liefde, voor alles maar ook voor mezelf. Wat me het meest opviel aan mezelf de laatste dagen is dat ik me vanaf het begin zo vrolijk en vrij en open voelde. Dat vond ik echt heel fijn.Ik wil jou ook vanuit mijn hart bedanken voor alles wat je gedaan hebt en voor hoe je het gedaan hebt.Ik weet wel dat we het ook met elkaar hebben gedaan, maar het komt bij jou vandaan. Zo is het.Ik wil je ook danken voor je hulp en aanwezigheid tijdens mijn illuminatie. Ik weet dat je goed bent endaardoor heb ik me veilig gevoeld. Ik heb groot vertrouwen in de sjamaan in jou !En wat ik zo mooi vind in jou als mens is de combinatie kracht, humor en kwetsbaarheid ” Een warme hartegroet,

Annemarie

“Ik heb het weekend van 12 – 15 mei het programma Bewust sterven meegedaan.

Ook in deze 4 dagen heb ik weer veel los kunnen laten en veel geleerd. In een veilige sfeer van vertrouwen, moed, mededogen en humor heb ik eerst zelf ervaren hoe het is om de mensen om me heen los te laten en om te sterven en daarna het toepassen om anderen te kunnen helpen bij het overgaan. We hebben gehuild en veel gelachen
Voor mij is sterven de andere kant van geboorte. Zo heb ik dat ervaren bij de geboorte van mijn kind.
Voor mijzelf was het een geweldige ervaring en ik hoop velen te mogen begeleiden op hun laatste reis!
Dank je Gwen.”
Een harte groet,

Callista

“De 3-daagse ‘Bewust Sterven’ is voor mij een onvergetelijke ervaring. Mijn kijk op sterven en vooral mijn gevoel erbij is voorgoed veranderd.
Ik heb mijn eigen grafrede geschreven en heb daadwerkelijk zelf ervaren hoe het is om op je sterfbed afscheid te nemen van man en kinderen, hoe het is om te sterven en wat er daarna gebeurt.
Pittig en tegelijkertijd heel bevrijdend en rustgevend.

Wat mij van deze dagen vooral bijblijft is het voelen van de liefde van en voor mijn dierbaren, mijn eigen kracht en de ruimte, de rust, het licht in de andere dimensie en het gevoel van het thuiskomen. Onvergetelijk en grote kado’s die ik voor de rest van mijn leven met mij mee draag!

Verder heb ik heel veel direct toepasbare technieken geleerd om alle ballast en losse eindjes die het zwaar maken om te sterven, weg te halen zodat je makkelijker en vredig kunt sterven. Ik vind het een fijn gevoel dat ik dat zelf ervaren heb en nu ook anderen daarmee kan helpen.

Gwen verstaat de kunst om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. Ze doet dit werk met veel compassie, een feilloos gevoel voor wat de groep en het proces nodig hebben en een gezonde portie humor waardoor het ondanks alle emoties licht blijft.

Het was voor mij een ontzettend waardevolle en bijzondere 3-Daagse waar ik met enorm veel dankbaarheid op terug kijk”.

Hartelijke groet,

Lia

I came back yesterday from the ‘Midwifery of the Soul’ retreat, ‘Bewust Sterven’.

To experience a ‘mini death’, and been buried on my own birthday was a intense and confronting experience, but al together a deep purification on all levels, and a beautiful Rebirth…still not fully realizing what a unique birthday gift I actually received!

Grateful for my sister Gwen who’s medicine skills, knowledge and guidance are absolutely professional and authentic. And got to know beautiful, new people with whom I shared more in 4 days than with anyone else in my whole lifetime.
Also definitely changed my perception of death, and how important it is to live fully now, like it would be your very last day! To express ourselves, to say and show how much we love each other. To acknowledge that we really are so much more than our body’s, thoughts, feelings and emotions! When everything goes well we often take it for granted instead of realizing how sacred our lives actually are!

Minna

” Ook ik wil je nog eens met mijn hele wezen bedanken voor wat je de afgelopen dagen op zo’n bijzondere en integere wijze mogelijk hebt gemaakt. Natuurlijk was de aanwezigheid en de inzet van iedereen belangrijk. Maar dat jij de moed had om ermee te beginnen én de kundigheid de dagen op zo’n ontspannen en inspirerende manier te laten verlopen, heeft me diep geraakt. Daarnaast heb ik in jou een heel mooi mens leren kennen. Dank daarvoor.
Ik merk nu al dat ik uit mijn ‘doodservaringen’ inspiratie kan putten voor mijn dagelijks leven en werk”
Lieve groet,

Mario

“Lieve Gwen, Als eerste wil ik je bedanken voor de prachtig training! Voor je passie, integriteit, kundigheid, veiligheid en nog zoveel meer. De groep was fijn, liefdevol, en veilig. De titel Bewust sterven is een passende titel wat mij betreft. Door bewust bezig te zijn met sterven ontdekken wat leven is. Je hebt ons de gelegenheid gegeven om onafgemaakte issues aan en naar het te licht brengen. Bewust te worden wat er nog gedaan mag worden voordat de tijd echt gekomen is om te sterven. De opbouw naar het stervensproces en stervensbegeleiding toe was fijn. Eerst werken aan onszelf om daarna over te gaan naar de begeleiding van een stervende”.

“Wat is het mooi om te kunnen ondersteunen in het stervensproces, door te helpen in het loslaten van oude verhalen, het verwijderen van zware energie en te begeleiden naar het licht…., de bron….. Prachtig!!!”

“ Ik zal sterven keer op keer om te weten dat het leven onuitputtelijk is ” Deze tekst geeft voor mij weer dat we in het leven steeds opnieuw sterven om te kunnen leven. Afscheid nemen van het oude, loslaten en opnieuw beginnen keer op keer.

In deze training heb ik mogen ontdekken dat elke dag een geschenk is.Veel liefs,

Cora

Wat een angst droeg ik bij me om het hele proces aan te gaan…en wat wilde ik me eigenlijk gewoon graag overgeven aan alles.
Het ontkoppelen van de vecht- /vluchtrespons bij mij door Gwen was de eerste ervaring waarbij ik kon voelen gedragen te worden door iets groters in veiligheid. In mijn dromen beleefde ik dit opnieuw.
Hierna de ervaring van het loskoppelen van het lichtlichaam van het fysieke lichaam wat zo transparant en dichtbij leek.
De 7 chakra illuminatie was een heftige ontlading waarbij ik in trance allerlei kleuren waarnam en in rare houdingen ging liggen. Bijzonder om te merken hoe lading omhoog gestuwd werd en via een steen, gelegd op het chakra, vanzelf naar buiten kwam.
Het hieropvolgende proces van het zelf aangaan van sterven en afscheid nemen van je dierbaren leverde weer angst en tranen op. In een soort van lichte roes van alle opgedane ervaringen mocht ik dit allemaal meemaken van de anderen en ook zelf ondergaan.
Wat een toestand! Maar wat ook een ongelovelijke ervaring die ik mee kon nemen weer naar huis en kon gaan delen met anderen in het volste vertrouwen. Iedereen bedankt.

Carla