Home » Blog » Het Medicijnwiel » Gids van de onderwereld

Gids van de onderwereld

door | 5 sep, 2017 | Het Medicijnwiel

( voor  informatie over de Onderwereld, lees eerst dit artikel: https://4windsenergy.com/het-medicijnwiel/reizen-naar-de-onderwereld/ )

Als je de Munay Ki inwijdingen hebt ontvangen, of het Medicijnwiel bewandelt, dan ben je  in Het Zuiden geïntroduceerd in de onderwereld door middel van een ceremonie en is er een  verbinding gemaakt met de onderwereld door middel van een specifieke archetypische gids die een vertegenwoordiger is van de vrouwelijke primaire levenskracht.

Deze gids bewaakt de poort van Leven en dood.

Hij/zij is het Harmoniserende principe van de onderwereld, de chaotische donkere plaats van al het creatieve potentieel.

Hij/ Zij is de vernieuwer van de Aarde en maakt ons bewust van onze eigen persoonlijke noodzaak onze innerlijke aarde te vernieuwen; ons bewust te worden van al het braakliggende land, van alle plaatsen in onszelf die lucht nodig hebben.

Het geschenk van deze gids is het harmoniseren van onze relatie met onze schaduwen. Hij / zij helpt ons ons verborgen potentieel naar de oppervlakte te brengen als wij daar klaar voor zijn.

 

Hoe ziet deze gids eruit?

Voor iedereen is dat weer anders. Het kan een geliefde voorouder, een religieuze figuur of een engelachtig wezen zijn. Voor sommigen verschijnt hij of zij als een archetype uit de  Inka mythologie, voor anderen als een Godin uit het Hindoeïsme ,of uit  het  Tibetaans boeddhisme,voor weer anderen als goden of godinnen uit de Griekse of Egyptische oudheid.

Voor mij verschijnt ze als een oude Moeder Godin uit de keltische mytholgie met gewei en een jurk van bladeren. Soms veranderd ze van verschijning, maar haar blauwe ogen herken ik altijd.

Deze gids zal zichzelf kenbaar maken als jouw gids in de onderwereld als je ernaar op zoek gaat. Laat dat jouw intentie zijn wanneer je een volgende reis maakt naar de onderwereld: om hem/haar te leren kennen. Je kunt vragen om een gids die je al kent,of waar je over hebt gelezen of gehoord, omdat deze jouw aandacht trekt, maar het beste is om je te laten verrassen zodat je geen verwachtingen en/of vooroordelen hebt, want die kunnen je in de weg staan. Door juist met een open blik te kijken, kun je veel heldere informatie ontvangen. Laat jezelf verwonderen. De eerste keren voelt het als een ontmoeting met een mysterieuze vreemdeling. 

Zodra de tunnel overgaat in een nieuw landschap kun je vragen of jouw gids wil verschijnen in een vorm die je kunt herkennen. Deze intentie laat je samen gaan met een innerlijk besluit: Dat je er zeker van kunt zijn dat je deze reis jouw gids zal gaan zien.

 

Waarom deze gids?

De onderwereld behoorlijk chaotisch. Niets heeft een logische orde. Net zoals in de droomtijd loopt alles door elkaar en het ligt er maar net aan welke afslag je neemt en of je je bewust bent van wat er allemaal gebeurd

Daarnaast is Zij/ Hij als een baken van licht en navigator een grote hulp bij het zien en erkennen van de diep verstopte schaduwen, die erop wachten om te worden ontdekt.

Een heldere intentie hebben is daarom heel erg belangrijk. Het is belangrijk om aan jouw gids kenbaar te maken waarom je naar de onderwereld wilt reizen.

En zeker de eerste reizen , als je reist ter verkenning , helpt het om je te laten leiden door hem/haar. Maar ook later, als je langere reizen maakt, of zelfs voor anderen reizen gaat maken, dan kun je veel hulp van deze gids ontvangen.

Bouw een goede relatie op

Kijk hem/haar in de ogen. Daarin kun je vertrouwen lezen. Het is als een liefdevolle begeleider die licht kan brengen in de duisternis of orde kan scheppen in alle chaos. Vraag hem/haar of deze werkelijk jouw gids is. Wanneer bevestigend wordt beantwoord en je voelt een grote rust ,veiligheid en kracht, dan weet je meteen dat dit waar is. Leer je op deze gids te vertrouwen, ook als haar/zijn aanwijzingen in eerste instantie onbegrijpelijk zijn.

Hij/zij is als een kompas, een richting gever, die je toont waar je naartoe moet gaan, waar je naar moet kijken wat op dat moment gezien mag worden.

Zodra je meer vertrouwd raakt met deze gids, kun je haar/hem ook vragen om je helderheid te geven in je dromen. Het kan je helpen om je dromen beter te herinneren bij het wakker worden en  je zelfs helpen bewust te zijn tijdens het dromen dat je droomt!

 

Verken jouw oorspronkelijke tuin

 

Bij de eerste ontmoetingen in de onderwereld , kun je samen met deze gids wandelingen gaan maken in jouw tuin. Het is een plaats in de natuur, een landschap  waar je je volkomen veilig kunt voelen en waar je je helemaal kunt opladen. Juist als je moe bent, kan een bezoek aan deze tuin je weer energie en vitaliteit even.  Het is jouw tuin van oorspronkelijke onschuld. Het maakt de wilde ongetemde natuur in je wakker.

Leer het landschap kennen: Hoe ziet het eruit? Welke bomen en struiken zie je? Welke planten en bloemen zie je veel? Open al jouw zintuigen; ruik, proef, voel, kijk en luister naar de elementen. Maar vooral ook: Observeer jezelf; Wat voel je dat er gebeurd? Voel je je meteen thuis? Is het nog onwennig? Is er weerstand? Kun je je overgeven? Kun je genieten ? Kun je de onschuld voelen in heel je wezen? Voel je dat je deze plaats van onschuld ergens in je leven hebt weggeduwd of veroordeelt? Voel je je verstoten uit dit paradijs? Heb je er recht op? Kun je je herinneren wanneer het was dat je jezelf losmaakte van deze plaats? Wat is er nodig om je hier weer helemaal thuis en op je plek te voelen? Welke overtuigingen steken de kop op zodra je door deze natuur wandelt.

Allemaal vragen die je langzaam maar zeker kunt gaan onderzoeken op je reizen.

Bij het verkennen van deze vragen en jouw wilde natuur, kun je je voortdurend beroepen op de gids en kijk wat zij/hij je steeds laat zien 

Het is goed mogelijk dat bij verkenning van het landschap een krachtdier zich aandient. Vraag altijd aan jouw gids of dit jouw krachtdier is, vooral als je daar niet helemaal zeker van bent.

Dat hoeft namelijk niet automatisch het geval te zijn. Het is goed om te weten dat je beter niet zomaar zonder bewuste intentie  iets mee moet nemen door de tunnel naar  boven naar de Middenwereld.

Vraag dus altijd begeleiding en toestemming van jouw gids.

 

Inwijding van de Pampamesayok

 

Hoe meer tijd je doorbrengt in deze wilde natuur, des te meer deze wilde natuur jouw dagelijkse leven begint te doordringen. Er komt op een gegeven moment een bewust besluit, een moment van initiatie, een inwijding, die als een herbevestiging een belangrijke markering maakt in dit moment. Een bevestiging en bekrachtiging van dat wat je al lang wist, maar ergens onderweg vergeten was: Dat jij de verzorger bent van deze aarde en dat al die tijd ook geweest bent. Dat jij helemaal niet verstoten bent uit het Paradijs!

De energiehelers van de Q’éros uit Zuid- Amerika noemen dit de inwijding van de Pampamesayok.

De aanraking van die wilde donkere ongerepte natuur die de poriën van je huid doordringt en alle cellen van jouw lichaam informeert, groeit en groeit en er kan een krachtig en bewust besluit uit ontstaan. Een besluit om al jouw macht, jouw liefde in te zetten hiervoor…om al jouw vuur en ‘commitment’ en heldere intentie in te zetten hiervoor. Om in een ander frequentieveld te stappen en om zo een Nieuwe Aarde geboren te laten worden. Zodra we dit bewuste besluit nemen, zullen er ongelofelijke gebeurtenissen in beweging gezet worden.

Gebed van de pampamesayok

“Goddelijke Moeder van Al wat Is,

Bron van de schepping,

Die ons draagt, kracht geeft en ondersteuning,

Moge Jouw Hart pulseren gelijk onze eigen harteklop,

Zodat wij ons steeds meer kunnen overgeven aan Jouw draagkracht

Laat ons krachtig genoeg zijn,

om ons helemaal door jou te laten dragen,

De Moeder die alle zware energieen in Zich opneemt,

composteert en verteert

En laat ons moedig genoeg zijn,

om alles van jou te kunnen ontvangen,

de kracht van de elementen die ons voedt,

en ons zoveel overvloed schenkt,

Lieve Moeder,

laat ons medicijn sterk zijn

en onze visie helder

als wij de weg bewandelen

van schoonheid. Ho! “

-Gwen

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

Despacho ceremonie

Despacho ceremonie

Deze video  in het engels van shamaniceducation.org geeft een mooie korte uitleg over de Qero sjamanen uit de Andes ( Peru) en hun prachtige...

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin