Home » Blog » Munay Ki » Liefde zoals je bent
Munay Ki 4Windsenergy

Liefde zoals je bent

door | 19 feb, 2023 | Munay Ki

28 jaar geleden werd ik door een wonderlijke verschijning aangetrokken en kwam ik in India terecht. Ik was 22 jaar en ging door een grote crisis. Deze verschijning was een Avatar, een incarnatie van God, zo werd gezegd. 
Hij kon voorwerpen uit het niets tevoorschijn toveren. Vaak was dat vibhuti, heilige as. Maar vaak ook waren dat ringen of hangers, die hij dan bij iemand om deed. Ik vond daar nogal wat van…vooral stom. Op een dag kwam hij mijn richting oplopen. Hij was net bezig geweest met materialiseren voor iemand een aantal rijen voor mij en toen hij daarna mijn kant op liep, ging mijn lichaam hevig in verzet. Innerlijk zei ik tegen hem: “Nee hoor…dat hoef ik niet” . Hij bleef voor mij staan en keek. Toch begon hij met zijn hand te cirkelen in de ruimte voor hem en dat was dan meestal het voorbereidend gebaar voor een van zijn materialisaties. Maar wat er tevoorschijn kwam, was geen as, noch een sieraad. Op zijn hand lag een eenvoudig luciferdoosje. Ik voelde een diepe opluchting en nieuwschierigheid in mij opwellen. Hij nam er een lucifertje uit en zei: “Heb je de naam van God en Heb je de vorm van God , strijk ze samen  ….dan is er Licht!”
Wat er toen gebeurde is moeilijk te omschrijven: ik voelde verrukking, extase en werd opgenomen in een allesomvattend en allesdoordringend licht. Licht dat alles in en om mij heen deed oplossen. Alle ongeduld, alle ongemakken van het leven in India, alle afgescheidenheid waren weg. Ik werd opgenomen in een verrukkelijke verbinding met mijn eigen Bronverbinding van Liefde. Hij noemde iedereen altijd: Prema svarupa, belichaming van Liefde.
Terugkijkend op deze periode zie ik hoe dit een belangrijk  initiatiemoment was voor mij…een inwijding die de koers van mijn leven richting ging geven. Ook al had ik toen nog geen enkel  idee hoe. 

Inwijdingen zijn belangrijke initiatiemomenten. Er is een ontwaken van een zaadje van liefde dat in ons ligt te sluimeren. Helaas gaat dat in het gewone dagelijkse leven dikwijls gepaard met crisis. Een crisis is een moment waarop er scheuren ontstaan in de dagelijkse gang van zaken, waardoor de ziel weer kan spreken en haar licht kan laten schijnen voorbij de dagelijkse routines. Het zet dit alles in een nieuw licht. Een initiatiemoment om een nieuw perspectief te kunnen ontvangen…vaak met nieuwe oplossingen die je zelf niet zo snel had kunnen bedenken.

Jaren later vond ik pareltjes van wijsheid ,liefde en kracht in de leringen van de Inka’s , de paco’s uit het hooggebergte van Peru. In 2006 werd een reeks inwijdingen geboren die de “Munay Ki “genoemd werden: eenvoudigweg vertaald: “Liefde zoals je bent”  
Hoewel de uiterlijke vorm en de energetische technieken van de inwijdingen dezelfde zijn als de wijze waarop zij al eeuwen worden uitgevoerd door de Earthkeepers, is de download vanuit de Bron, jouw eigen Bron, vernieuwend en drukt zich steeds weer opnieuw uit in steeds veranderende vormen. Ieder van ons zal deze zaadjes van Liefde, Wijsheid en Kracht op eigen unieke wijze ontwikkelen en uitdragen.

“Wat doet Liefde eigenlijk met ons?

Liefde creëert Waarde en 
Liefde creëert  Plezier,
Liefde creëert een gevoel van gezien en gekend  worden,
Liefde creëert een gevoel van Heel worden, van meer worden.
Liefde viert onze aanwezigheid.
 

 

Liefde zegt niet: “verander niet” ,noch zegt het dat we wél moeten veranderen. Liefde zegt: “Ik hou van je zoals je bent, maar door mijn liefde wordt je heler, en wordt je meer. Want wanneer wij liefhebben , dan groeien wij, we veranderen.

Liefde heeft 2 behoeften: De behoefte om liefde te ontvangen, geliefd te zijn en de behoefte om liefde te geven, liefdevol te zijn. Het Universum heeft ons onophoudelijk en zonder voorwaarden lief, dus aan deze behoefte is voldaan. Want de Bron kan niet meer van ons houden dan Zij al doet. Maar de behoefte om liefde te geven heeft onze focus nodig. Er is niets dat ons stopt om liefdevol te zijn, maar als wij ons focussen op de behoefte om geliefd te zijn, dan zijn we afhankelijk van de rest van de wereld. De Munay Ki opent de ontvankelijke kant van ontvangen maar vooral ook het vermogen om liefdevol te zijn en Liefde te geven. Dit breidt het veld van Liefde verder en verder uit, veranderd ons en de mensen om ons heen.”  ( Peter Aziz) 

In juni geef ik weer een nieuwe Munay Ki Intensive van 4 dagen. Er is een vroegboekkorting wanneer je je voor 15 maart inschrijft. 

Warme groet, Gwen

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin