De “Womb” is een opening, een portaal naar alle geziene en ongeziene werelden. Het bewust worden van deze heilige krachtplaats in jezelf herstelt  een diepe verbinding met de Bron van Creatie en met het Levensweb. Met het dierenrijk, het plantenrijk, het mineralenrijk, en andere rijken, met de droomtijd, en met  onze spirituele bondgenoten.

Het is nooit de bedoeling geweest dat we ons afgescheiden zouden voelen van alles om ons heen

Reis door het Womb Medicijnwiel

Een reis door de 4 Womb elementen  kan dit diepe gevoel van afgescheidenheid helen. Je kunt het zien en voelen als een Medicijnwiel in je. Het laat je zien hoe jouw  “medicijn” door je heen werkt. De wombspace wordt door een denkbeeldige cirkel in 4 richtingen verdeelt die de primaire levenskrachten van de natuur vertegenwoordigen: Aarde, Vuur, Lucht en Water.

Deze levenskrachten worden gevoed door de “Oerkrachten van Creatie”. Ook wel draken genoemd. Het is die kosmische oer-intelligentie die leeft in onze biologische natuur, in onze genetische codes. In samenwerking met deze oer krachten kunnen we geboorte geven aan een Nieuwe Aarde.

Een verkenning van het Womb Medicijnwiel leert je hoe je kunt mee stromen en samen kunt werken met de verschillende richtingen en elementen. Het Medicijnwiel zal je spiegelen hoe je deze kunt balanceren en integreren in je leven en hoe je er stevig mee verankerd kunt zijn. Het leert je te vertrouwen op de oerkrachten die al in jou aanwezig zijn.

 

De vier elementen

Elk element brengt specifieke kwaliteiten en healing- gaven en het is belangrijk om ze samen te laten smelten , even nadrukkelijk aanwezig te laten zijn, waardoor je de  transformatie processen en inzichten beter  kunt verankeren in je dagelijkse leven. Dit proces is er één van groei en ontwikkeling.

Womb Lucht brengt ons de gave van inspiratie in die momenten dat we uitreiken naar de hemel om nieuwe visioenen te krijgen en onze geest nieuw leven in te blazen

Womb Vuur brengt ons de gave van transformatie in die intense momenten van veranderingen – bliksemstormen die passievol maar ook tijdelijk destabiliserend kunnen zijn

Dit kan verzacht worden door het Womb Water element dat de gave van vernieuwing met zich meebrengt. En de mogelijkheid om alles wat versplintert is in je leven opnieuw te herstellen en nieuw leven in te blazen.

Womb aarde brengt ons de gave van integratie. Alle veranderingen, oplossingen,  inzichten en visioenen moeten worden omarmd, gegrond en verankerd voordat we deze volledig vanuit eigen ervaring kunnen toepassen in de wereld om ons heen

De levensboom

In de centrale Middenas  van Het Medicijnwiel staat jouw levensboom, die de Bovenwereld( Het Hogere bewustzijn) , Middenwereld ( Het dagelijkse bewustzijn)  en de Onderwereld ( Het onderbewustzijn) met elkaar verbindt.

Het is deze levensboom die Vader Hemel (Lucht) en Moeder Aarde, Water en Vuur, het mannelijke en het vrouwelijke laat samenkomen en geboorte geeft aan ons oorspronkelijke Zelf.

Sjamanisme in de praktijk

Vanuit sjamanistisch perspectief  is dit de kosmische container dat ons leven hier op aarde behuisd en bekrachtigt.

De uitdaging van ons leven is om die specifieke kwaliteiten ,die de meest dominante elementen ons in dit leven meegegeven hebben, te herkennen, te belichamen en te balanceren met de andere elementen.

Samen met elkaar, als in een wiel, kunnen de elementen ons begeleiden naar heelheid door alle stadia van transformatie, loslaten en wedergeboorte  .

Voel je je hiertoe geroepen ? Dan kun je bij mij in de praktijk een womb blessing  ontvangen en kunnen we in 4 verschillende sessies op verkenning gaan in jouw eigen Womb Medicijnwiel. Dit is niet alleen voor vrouwen, trouwens. Ook mannen hebben deze wombspace, die men in het Oosten ‘Hara’ noemt. Na elke sessie is er tijd voor integratie door middel van creatieve handreikingen die ik je zal geven, zoals het maken van een altaar, of het maken van een collage/ schilderij.

Moge al jouw wensen , kwaliteiten en talenten gezaaid worden in vruchtbare aarde

Gevoed worden door water, vuur en lucht

 Geboorte geven aan een nieuwe Jij

aan een Nieuwe Aarde

Zoals van oorsprong  altijd al bedoeld was