Home » Blog » Healing en de Natuur » Bloemen essenties maken

Bloemen essenties maken

door | 28 jan, 2018 | Healing en de Natuur

Het is het gemakkelijkste om je met de spirituele energie van bloemen te verbinden is als je bloemen essenties maakt  en deze inneemt.

Het woord “bloemen essentie “ zegt het al : De essentie van de bloem is erin opgeslagen.

 

Neem een platte schaal met vers dauwwater of bronwater en bedek het oppervlak met de bloemen van de plant die jou heeft uitgekozen en waar je eerder al mee hebt gecommuniceerd. Dit is best belangrijk want als een plant ( nog) niet gekozen wil worden dan zal het niet de beste energie meegeven in je remedie.

Planten willen meestal bij zonlicht bereid worden , maar een enkele keer wil een plant dat je deze bij maanlicht klaarmaakt. Stem je af op de plant en luister/voel haar instructies.

 

Een manier om te voelen of de plant met je wil werken is te voelen of de bloemen gemakkelijk verwijderd kunnen worden met de hand.  Als de bloemen er gemakkelijk af gaan heb je groen licht. Het kan zijn dat wanneer je al een aantal bloemen geplukt hebt, dat de plant een chemische verandering ondergaat waardoor je daarna de bloemen er niet meer gemakkelijk af kunt halen. Dat is het teken om te stoppen. Je hoeft niet te forceren.

Begin met het maken van de Moeder-essentie

Leg de bloemen omgekeerd zodat zij hun energie in hoge concentratie aan het water kunnen afgeven. Vraag de plant om haar zegeningen  en informatie van de bloemen aan het water mee te geven. Water is gemakkelijk te programmeren.

Laat deze schaal 3 uur in zonlicht staan. Als het een bewolkte dag is, dan zo’n 5 uur.

Als het zover is, schep je de bloemen op met een blad en bedank je de plant weer.

Vermeng het overgebleven water met een evenredige hoeveelheid neutrale alcohol zoals wodka.

Sla dit op in een donkere glazen fles. Dit is de Moeder- essentie.

Hierna volgen er 2 verdunningen om een remedie te maken:

  1. De eerste stap is het voorbereiden van de voorraad: 7 druppels van de Moeder – essentie toegevoegd aan een 10 ml flesje met daarin een evenredige mix van bronwater en alcohol. Dit voorraadflesje blijft eerst nog zeker 3 dagen naast de Moeder-essentie staan voordat je het gebruikt, zodat de energieën kunnen indalen en versterken. Je kunt het zien als een pasgeboren baby die je ook niet meteen bij de moeder weghaalt.
  2. Als de voorraad klaar is, kun je remedies voorbereiden door 2 druppels van de voorraad toe te voegen aan een 10 ml flesje met alleen bronwater. Hiervan kun je 4 keer 4 druppels per dag innemen. Dit kun je een aantal weken innemen tot de gewenste verandering is bereikt.

Aanbevolen:

  • “Plantenzielen”- Mellie Uyldert

  • “Spirituele geneeskracht van planten”- Eliot Cowan

  • “Working with tree spirits in shamanic healing”- Peter Aziz

  • “Spiritual allies from the plant kingdom”- Peter Aziz

  • “Het geheime leven van bomen”- Jeffrey Goelitz

  • “De taal der kruiden”- Mellie Uyldert

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

Maancyclus Activatie

Maancyclus Activatie

Op 15 september 2023 start er ( voor alleen vrouwen ) een nieuwe reis met de maan. Dit is een 30- daagse online reis door de mysteriën van de maan...

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin