Home » Blog » Healing en de Natuur » Welke voeding ondersteunt een healing crisis?

Welke voeding ondersteunt een healing crisis?

door | 2 sep, 2017 | Healing en de Natuur

Wanneer je door een grote verandering gaat, is het erg belangrijk dat het lichaam voldoende voedingstoffen tot zich neemt

Transformatie gaat meestal niet geleidelijk. Het gaat vaak gepaard met plotselinge veranderingen  waarbij de complexiteit van de omgeving je hele systeem kan overweldigen. In zo’n transformatieproces ondergaan je geest, je emoties en het lichaam zulke intense veranderingen waarbij het onmogelijk is terug te vallen op oude patronen of vormen die je bekend zijn.

Een mooi voorbeeld hiervan is de rups die zichzelf oplost in een soort soep voordat het zich verpopt en zich vervolgens  ontwikkelt in een hogere levensvorm – de vlinder.

Wanneer je zelf door een grote transformatie gaat, kan er een crisis ontstaan wanneer  jouw lichaam, jouw geest en jouw persoonlijkheid een “reset” ondergaan.

Door het eten van zuiver voedsel dat jouw vibratie verhoogt, kan het lichaam zich ontdoen van gifstoffen. Het is dan niet raar dat je last krijgt van bijvoorbeeld een lopende neus, een hoest, misselijkheid en diarree. Er kan ook vaak een koorts ontstaan die kort duurt. Het is belangrijk dat je al deze symptomen niet onderdrukt, omdat ze juist onderdeel zijn van het helingsproces.

Naast al deze fysieke reacties kun je evenwel een emotionele healing crisis verwachten, wanneer alle onderdrukte emoties naar de oppervlakte komen. Het is belangrijk dat elke emotie verwelkomd en gevoelt wordt, dan kunnen ze namelijk ook snel weer voorbijgaan.

 

Goede voeding voor transformatie

Juist wanneer je door een grote verandering gaat, is het erg belangrijk dat het lichaam voldoende voedingstoffen tot zich neemt om die grote veranderingen te kunnen ondersteunen. Wanneer de botten  zich her -structureren, dan is er veel kalk nodig. Wanneer het klierstelsel zich moet herstellen, dan is er veel zink nodig. Om er zeker van te zijn dat het lichaam alle mineralen krijgt die het nodig heeft is het goed om een breed scala aan mineralen in colloïdale vorm in te nemen.  Het beste is ook om biologische voeding  te nuttigen omdat onbespoten groenten en fruit veel meer  mineralen kunnen opnemen uit de aarde, dan planten die bestookt zijn met chemicaliën.

Maar……Wat ook erg belangrijk is…..ENZYMEN

Enzymen zijn katalysatoren. Ze zorgen dat vertering sneller gebeurd en kunnen alleen worden gevormd uit levend materiaal.

Enzymen zijn de hoekstenen voor genezing omdat ze de basiselementen vormen van het immuunsysteem dat actieve antioxidanten levert in de strijd tegen vrije radicalen in het lichaam. Chemisch gezien zijn het de werkpaarden die het metabolisme in staat stelt om de voedingstoffen uit onze voeding te gebruiken in alle cellen van ons lichaam. Biologisch gezien zijn ze onze levensenergie. Enzym tekorten, tekort aan energie, ziekten en snellere veroudering gaan hand in hand. Overgewicht en chronische ziekten kunnen mede ontstaan door tekort aan enzymen en zo het leven beduidend verkorten.

 

Er zijn drie Enzym categorieën:

 

Metabolische Enzymen:

Herstellen de cellen en stimuleren enzym activiteiten. Metabolische enzymen helpen bij het genezen van ontstekingen en helpen de troep opruimen in het ontstekingsgebied. Ze stimuleren het immuunsysteem bij ontstekingen zonder het te onderdrukken.

Menselijke verteringsenzymen:

Zorgen voor de opname van onze voeding. Spijsverteringsenzymen zijn sterker dan elke andere enzym in het menselijk lichaam en meer geconcentreerd dan elke andere enzym combinatie in de natuur. Bewerkt, doorgekookt en arme voeding vraagt een veel grotere hoeveelheid en veel meer werk van de spijsverteringsenzymen dan gezond, biologisch en rauw voedsel.

Voeding enzymen:

Alle voeding, plantaardig en dierlijk, heeft zijn eigen enzymen die hen helpt bij de vertering. Bij het eten van deze voeding beginnen deze onmiddellijk te werken voor de vertering.

 

Om het lichaam te ontlasten van de druk om enzymen te produceren is het dus goed om enzymen van verse ongekookte planten aan het dieet toe te voegen Deze starten de spijsvertering en sparen zo onze eigen spijsverteringsenzymen.  Bij bewerkt en doorgekookt voedsel zijn deze enzymen niet meer aanwezig, waardoor het lichaam onder grote druk staat bij  het produceren van de metabolische en verteringsenzymen. En die laatste twee zijn juist extra nodig voor healing, reparatie en transformatie.

( met dank aan Peter Aziz )

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin