Home » Blog » Healing en de Natuur » Het sneeuwklokje

Het sneeuwklokje

door | 12 feb, 2024 | Healing en de Natuur

Een betoverende verschijning nu in onze tuin: het sneeuwklokje. Deze prachtige bloem groeit in overvloed en verwelkomt me met haar uitnodigende charme. Als ik naar mijn tuin kijk, voel ik een diepe verbondenheid met de natuur en de schoonheid die ze ons schenkt. Het sneeuwklokje is als een symbool van hoop en vernieuwing en  herinnert me eraan om stil te staan, te verwonderen en te genieten van het moment. Het sneeuwklokje, een subtiele herinnering dat schoonheid te vinden is, zelfs in de koudste wintermaanden.

 

Sneeuwklokje

 

( onschuld-  volkomenheid- innerlijke tevredenheid en geluk)

 

Het sneeuwklokje, De zuivere witte bloem die als eerste ontluikt uit de barre winter nog voordat enige andere bloem zich heeft laten zien. Zij kondigt nieuw leven aan, hoop en toont de puurheid zoals van een pasgeboren kind dat nog onaangeraakt is door de illusies van de wereld.

 

Het wit van het sneeuwklokje staat voor onschuld, volkomenheid , innerlijke tevredenheid en geluk.

 

Geluk is een natuurlijke staat waarmee we zijn geboren. Maar zodra we zijn begonnen met oordelen, raakten we onze onschuld kwijt en daarmee het gevoel van geluk. Vanaf dat moment zijn we gaan zoeken naar  geluk buiten onszelf.

Het Sneeuwklokje is in staat om de onschuld die verloren is gegaan te herstellen. Het brengt je terug naar het eenvoudige geluksgevoel dat van binnenuit komt, zodat je dit niet langer meer buiten jezelf hoeft te zoeken. Het maakt je tevens immuun voor afwijzingen van buitenaf. Wanneer je merkt dat je geluk buiten jezelf zoekt, en je niet helemaal tevreden bent met jezelf verbind je dan met het sneeuwklokje.

Uit: “Spiritual allies from the plant kingdom” – Peter Aziz

4windsenergy Sneeuwklokje

Op dit betoverende moment van het jaar, kun je een prachtige bloemenessentie maken van het sneeuwklokje. Deze essentie kun je het hele jaar door gebruiken en zal je keer op keer verwonderen. 

Aanbevolen:

  • “Plantenzielen”- Mellie Uyldert

  • “Spirituele geneeskracht van planten”- Eliot Cowan

  • “Working with tree spirits in shamanic healing”- Peter Aziz

  • “Spiritual allies from the plant kingdom”- Peter Aziz

  • “Het geheime leven van bomen”- Jeffrey Goelitz

  • “De taal der kruiden”- Mellie Uyldert

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin