Een krachtdier in je leven

Een krachtdier kan je enorm van dienst zijn als je het de ruimte geeft. In onze dierlijke natuur ligt veel kracht die vaak door de moderne samenleving wordt ontkend.

Het krachtdier belichaamd al onze overlevingsinstincten, onze intuïtie, assertiviteit en sociale verantwoordelijkheden.

Met ons instinct op de juiste plaats , reageren we automatisch op onze noodzaak om te overleven en beantwoorden we aan onze behoefte aan veiligheid, aan ergens toe behoren, aan een gevoel van eigenwaarde en vastberadenheid, zonder dat we hier bewust over hoeven na te denken.

Over woede

Als door anderen macht van je is ontnomen, op welke wijze dan ook, dan uit deze machteloosheid zich als woede. Die woede is er om je te beschermen en om jouw grenzen te kunnen aangeven.

In een samenleving die graag controle uitoefent op mensen, is woede een onacceptabele manier van uiten. En om deze zelfde redenen worden nog veel meer dierlijke instincten in je onderdrukt. Het krachtdier in onszelf wordt ontkent en daarmee het onderbewustzijn ingeduwd…weggestopt en verdrukt. Daar consumeert het onze levenskracht en manifesteert zich in ons dagelijkse leven als “weinig energie hebben” en cynisme.

 

In de pubertijd

De dierenkracht ontwaakt natuurlijkerwijs wanneer je in de pubertijd komt. De seksuele instincten geven je een eerste gevoel van individuele wilskracht, die je helpen losmaken van jouw ouders. Dit is het moment waarop tieners opstandig worden, wat een belangrijke fase is in de ontwikkeling. Vanaf dat moment probeert de samenleving deze krachten te breken. We vergeten daarbij dat dit juist criminaliteit in de wereld doet toenemen: Sociale verantwoordelijkheid hebben is namelijk een belangrijk onderdeel van deze dierlijke instincten.

 

Kracht

Zodra je het krachtdier in jou gaat terug eisen en erkennen, neemt jouw persoonlijke kracht toe en daarmee jouw individualiteit, doel, vastberadenheid, energie en enthousiasme, assertiviteit, intuïtie en verantwoordelijkheid.

 

Kracht en verantwoordelijkheid gaan hand in hand: Krachtige mensen doen wat juist is. Zij hebben een geweten dat gebaseerd is op eigenwaarde en dat niet slechts gebaseerd is op schuld. Dat betekent dat zij de juiste dingen doen, niet omdat zij zich schuldig voelen als ze het niet doen, maar omdat zij ( eigen) waardig kunnen handelen.

Lees nog een ander blog over krachtdieren: Ontmoeting met je krachtdier