Home » Blog » Healing en de Natuur » Ontmoeting met je krachtdier

Ontmoeting met je krachtdier

door | 2 sep, 2017 | Healing en de Natuur

Waarom een ontmoeting met je krachtdier? We zijn door ons moderne leven onze instinctieve afstemming op de ritmen en patronen van de natuur kwijtgeraakt. Hierdoor zijn wij ook het gevoel voor de werkelijkheid van magie verloren. De natuur probeert ons elke dag opnieuw duidelijk te maken dat we kunnen leren van alle vormen van leven.

Als we weer naar de natuur leren luisteren, gaan we vanzelf op een andere manier waarnemen. We gaan beseffen dat in alles een aanwezige levenskracht is, die op magische wijze leven creëert en schept. Levenskracht die door ons heen werkt en waar we deel van uitmaken.

Die  levenskracht manifesteert zich in ontelbare vormen, waaronder dieren. Dieren weerspiegelen ons instinctieve vermogen om te kunnen reageren in bepaalde situaties. Een dier heeft niet, zoals wij mensen, zijn hoofd in de weg zitten. Het denkt niet eerst na voordat het iets doet. Het dier leeft spontaan ,natuurlijk , ongeremd en instinctief.

 

Ieder mens heeft één of meerdere krachtdieren. Het terugvinden van jouw krachtdier helpt je de kracht ervan effectiever in je leven werkzaam te laten zijn door het dier te bestuderen en je erop af te stemmen. Door je op het dier af te stemmen wordt je je bewust van wat echt belangrijk voor je is. Het helpt je de vaardigheden en kwaliteiten toe te passen in je eigen levensomstandigheden.  Door te leren één te worden met het krachtdier, kun je zijn krachten te hulp roepen op onverschillig welk moment dat je er behoefte aan hebt. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Het kost tijd , zorg en aandacht om je de kwaliteiten van het dier eigen te maken. Het dier vraagt van je dat je jezelf iets nieuws aanleert of juist een oude gewoonte afleert.

 

Wanneer er een krachtdier voor een cliënt verschijnt uit de onderwereld, kan men de neiging hebben daarop te zeggen: “Daar heb ik nou helemaal niks mee…” Dat komt omdat zijn instinctieve vermogens ergens onderweg in iemands leven zijn onderdrukt . Daardoor heb je geen toegang meer tot de specifieke  kwaliteiten en eigenschappen van het dier. Dat kan komen door pijnlijke , traumatische gebeurtenissen waar we liever niet meer aan willen denken. En dan klopt deze uitspraak, dat je er niets mee hebt, natuurlijk.

Het dier heeft zijn eigen specialisatie waarmee het jou kan helpen. Het dier kiest jou uit, niet andersom. Elk dier heeft een uniek medicijn te bieden.

 

 

Wanneer ik met kinderen werk, ga ik dikwijls op zoek naar een krachtdier om deze terug te brengen naar de Middenwereld, het dagelijkse leven van het kind. Het is ontroerend om te zien hoe gemakkelijk zij zich met deze dieren kunnen verbinden…hoe heerlijk ze het vinden om eindelijk toestemming te krijgen te mogen schreeuwen als een leeuw….zich weer zacht als een lammetje te kunnen voelen..of zich beschermd mogen voelen onder de huid van een olifant of beer.

Vaak is het dan voor kinderen gemakkelijker om met zelfvertrouwen de wereld in te gaan of om te gaan met een specifieke angst of onzekerheid.

 

In het proces van Soul Retrieval verschijnt er tijdens de reis in de onderwereld meestal ook een krachtdier en komt deze mee terug naar de Middenwereld van het dagelijkse leven. Dit krachtdier helpt je bij het integratieproces van je Zieledeel dat is teruggevonden. Het gebeurd wel eens dat wanneer dit proces is voltooid, het dier na lange tijd van integratie weer weggaat en dat er ander dier verschijnt in je leven.

 

Bewaren

Bewaren

“ Als je tegen dieren praat,
spreken ze met jou
en leren jullie elkaar kennen.
Als je niet tegen ze praat,
leer je ze niet kennen.
En wat je niet kent,
boezemt je angst in.
Wat je vreest vernietig je.”

Chief Dan George.

 

Lees nog een ander blog over krachtdieren:

Hoe kan een krachtdier heelheid terugbrengen in mijn leven?

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

Tachyon Goud olie

Een getachyoniseerde olie met Goud, Wierook en Mirre Ben je gevoelig voor elektromagnetische straling, dan kan deze prachtige olie uitkomst bieden....

lees verder
Het sneeuwklokje

Het sneeuwklokje

Een betoverende verschijning nu in onze tuin: het sneeuwklokje. Deze prachtige bloem groeit in overvloed en verwelkomt me met haar uitnodigende...

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin