Home » Blog » Sjamanisme in de praktijk » Het verlichtingsproces ( de illuminatie)
verlichting en healing

Het verlichtingsproces ( de illuminatie)

door | 27 jun, 2020 | Sjamanisme in de praktijk

De vormen van sjamanisme die ik toepas in mijn praktijk brengen een reeks gewijde technieken en initiaties die het lichaam transformeren, de ziel genezen en de manier waarop we leven en sterven kunnen veranderen.

Benadrukt wordt, dat we omgeven zijn door een lichtend energieveld waarvan de bron zich in de oneindigheid bevindt.  Dit is de voedingsbodem die zorgt voor heelheid met onszelf en de wereld om ons heen.

De technieken helpen ons om op een directe manier, door het zoeken naar sporen in het lichtend energieveld, de oorspronkelijke oorzaak van klachten te behandelen. Hierdoor kan deze vorm van healing tot verrassende resultaten leiden.

Onopgeloste gebeurtenissen, emoties of gedachten worden als een ets gegraveerd in ons lichtend energieveld ( LEV) . Een spoor dat is opgeslagen is te vergelijken met een document dat is opgeslagen op de harde schijf van de computer. Zo’n spoor verschijnt als een poel van donkere, stagnerende energie.

Wanneer een spoor door wat voor een situatie dan ook weer wordt geactiveerd, lanceert het opnieuw zijn programma’s en laadt deze op vanuit de energievoorraden van de aura. Het is dan bijna niet mogelijk dit te doen stoppen. Een interventie als het verlichtingsproces, ofwel de illuminatie zorgt ervoor dat de lading van ervaringen verwijderd kan worden.

Waarom heeft alleen praten niet zoveel zin?

Lading afvoeren kan alleen gebeuren wanneer je alles verwelkomt dat  vanuit het onderbewustzijn naar de oppervlakte wil komen. Tijdens de sessie zelf gaan we er niet over psychologiseren. Door er teveel over te praten, zoals je dat zou doen in psychotherapie, kan er geen oplossing komen. Want wat er dan eigenlijk energetisch gebeurd in je LEV  is dat er dan weer een nieuw velletje geschreven wordt en het “archief” verder wordt aangevuld. De aura raakt meer beladen. Alleen erover praten lost niet zo veel op in een korte tijd. We willen juist de onverwerkte lading kunnen loslaten en afvoeren.

Elke sessie vind daarom plaats in een ceremoniële setting. Ik creëer een gewijde ruimte zodat we samen gemakkelijker van het alledaagse naar het niet-alledaagse kunnen bewegen. 

Uit het hoofd

Daarbij is het van belang dat je uit het hoofd en in je lichaam komt. Het fysieke lichaam met haar gecompliceerde netwerkverbindingen staat direct in contact met het energielichaam.  Het fysieke lichaam is zelfs gevormd door het energielichaam en door alle informatievelden die in de chakra’s liggen opgeslagen.  De chakra’s zijn daarin belangrijke informatie overdragers. Gelegen op de wervelkolom staan zij direct in verbinding met het centrale zenuwstelsel en het klierstelsel.

Verwelkomen

Verwelkomen betekent VOELEN. Voelen wat er allemaal aan sensaties, emoties en gedachten voorbij komt zonder deze te onderdrukken. Het is nu niet de tijd om te evalueren, te ( be)oordelen of conclusies te gaan trekken.”Begrijpen komt later”, zeg ik vaak. Te voelen zonder oordeel wat er allemaal aan pure sensaties de revue passeert. Wanneer we dit doen, door elke sensatie van verdriet, angst, pijn, boosheid, schaamte, enz. te verwelkomen geven we het proces van oplossen ruimte. 

Onverwerkte lading verwelkomen is de sleutel

Wanneer je in het verleden de gewoonte hebt ontwikkelt om je tranen weg te slikken, of om je woede te onderdrukken dan worden deze emoties opgeslagen in het onderbewustzijn. Energetisch zetten deze sporen zich als kristallen vast in ons DNA, in de cellen van ons lichaam. Ze zijn er dus nog wel. Soms komen ze dan op ongewenste momenten alsnog omhoog. Ben je er heel goed in geworden om te onderdrukken, dan wordt alles nog dieper weggestopt en ontstaat er apathie. Een gevoelloosheid. Ook dat is een sensatie. Ook dat mag je verwelkomen tijdens een sessie: de sensatie helemaal voelen dat je niets meer voelt. Dat kan voelen als een kou, een tocht, een leegte, een gat, bijvoorbeeld. Dat kun je voelen in bepaalde lichaamsdelen, of misschien zelfs in heel je lichaam. De sleutel is dus alle sensaties ervan te voelen en te verwelkomen

Verwelkomen brengt je tot acceptatie, maar dit betekent geen goedkeuren

Dit is ook nog belangrijk om in ogenschouw te nemen. Vooral wanneer je te maken hebt met moeilijk verteerbare gebeurtenissen in het verleden. Wanneer je dingen zijn overkomen die onvergeeflijk lijken doordat iemand anders jou iets heeft aangedaan, bijvoorbeeld.Dan zijn de eerste sessies er niet met als doel om te vergeven. Nee, eerst is het van belang om te gaan kijken naar hoe jij je erover voelt. Je hebt namelijk alle recht om te voelen wat je voelt. Dat kan niemand je afnemen.

Het komt namelijk veel voor dat iemand slecht “geaard” is door deze nare en overweldigende ervaringen uit het verleden. Iemand zit niet meer helemaal in zijn ljf. Want als je helemaal in je lijf bent, en de adem kan overal actief zijn, dan VOEL je de lading van het ongemak, de verschrikking, de pijn, de angst en ben je je er bewust van. Het verwelkomen van de sensaties ervan, maken dat je het begint te accepteren. Die acceptatie is weer de sleutel om naar beneden te komen, en helemaal in je lijf te zijn. Dan pas, kan er verandering in het bewustzijn plaatsvinden. Want als het goed is, is er nu op dit moment geen dreiging meer, maar ervaar je de dreiging van het verleden. Hopelijk is het nu veilig genoeg om dat te onderzoeken.

Een veilige ruimte

Een veilige ruimte is daarom noodzakelijk. Dat is de reden waarom ik een gewijde ruimte neerzet voor aanvang van de sessie. De windrichtingen en diens archetypen worden aangeroepen. Krachtdieren, spirithelpers komen om je te ondersteunen op jouw helende reis.

 

 De Inca’s leren ons dat wij kinderen zijn van de zon, vanuit ons zelf schijnend als het zonlicht. Alles bestaat uit licht.   Licht dat is ingekapseld door levende materie in verschillende vormen en vibraties. 

Tijdens het illuminatieproces wordt de onderliggende oorzaak van klachten opgespoord en wordt de giftige emotionele energie die zich rond een spoor vormt, uit het desbetreffende chakra, verwijderd. Blokkades die negatieve reacties veroorzaken worden opgeheven en lichaam en geest worden voorzien van nieuwe levenskracht en energie.

De illuminatie overschrijft het spoor met zuiver licht. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Tevens zorgt dit proces dat de affiniteit met een beperkend spoor, een oud contract, een oude overtuiging makkelijker kan worden losgelaten.
Dikwijls ervaart men dan een toestand van diepe rust, kalmte en vrede. Wanneer negatieve sporen verwijderd zijn, is men beter in staat om negatieve gewoonten, gedragingen of emoties te veranderen.

Dit proces is de basis voor elke sessie. Het kan voorkomen dat we een sessie starten met de verlichting, dat er vervolgens ,in diezelfde sessie, een extractie wordt uitgevoerd, om vervolgens de sessie te eindigen met een verlichting. Dit komt heel vaak voor in de praktijk.

Een sessie duurt meestal 1 uur tot anderhalf uur. De eerste sessie is wat langer ( 2 uur) vanwege het intakegesprek. 

Ja, ik wil graag een sessie boeken!

en stuur Gwen een mail via onderstaande knop

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin