Werken met een ceremonieel altaar

Het werken met een ceremonieel altaar is een fantastische manier om op een gewijde manier vorm te geven aan onze ziele-reis. Vaak, voordat we een shift, een verandering in ons leven, kunnen maken, is het nodig om een einde te maken aan  oude patronen, overtuigingen of pijnlijke  gebeurtenissen.

Een altaar creëert de mogelijkheid en de ruimte om dingen te kunnen afsluiten en ook om juist aan te roepen wat je wel in je leven wilt uitnodigen.

 

Werken vanuit het domein van de ziel

De taal van de ziel spreekt door ons heen door poëzie, beelden, muziek, dans, zang, sprookjes en dromen.

Het domein van de ziel bevindt zich voorbij woorden. Onze diepste wens is om de roep van de ziel te blijven horen en ervoor te zorgen dat ons leven informatie krijgt vanuit deze diepere laag. Dit is geen alledaagse plaats, maar een gewijde plaats. Het licht van onze ziel geeft het leven glans en uitstraling. Het proces van ceremonie en ritueel geeft ons de mogelijkheid om te luisteren en te werken vanuit deze gewijde plaats.

Het  ceremoniële altaar geeft ons de mogelijkheid om datgene aan het daglicht te brengen wat gezien en erkent mag  worden. En om de lessen en de gaven ervan te ontvangen, terwijl we die elementen die we  willen loslaten, afsluiten en in harmonie kunnen beëindigen.

 

 

Het maken van een ceremonieel altaar is simpel en gemakkelijk met weinig regels of stappen

De sleutel is de intentie en de gebeden die je in het proces brengt. Je gebruikt jouw intentie en creativiteit om een altaar te maken.

Je kunt een altaar creëren die jouw oorspronkelijke  Zijn vertegenwoordigt , of een altaar voor specifieke veranderingen die je wil aanbrengen in je leven.

Altaren kunnen eenvoudig zijn.

Je kunt gebruik maken van natuurlijke materialen zoals stenen, bloemen, denne-appels of schelpen en veren, of door voorwerpen te gebruiken die een speciale waarde en betekenis voor je hebben. Door met symbolen en beelden te werken, spreek je voortdurend het domein van je ziel aan.

Intentie

Het allerbelangrijkst is dat je  jouw intentie helder inzet en ook dat je het altaar vol leven laat zijn; Zodra je de voorwerpen informeert met jouw intentie en gebeden wordt het altaar levend en van belang is hiervoor met aandacht te blijven zorgen anders zou de energie gaan stagneren.

Wat wil je uitnodigen in je leven?

Je intentie kan zijn om erkenning en dankbaarheid te uiten voor het leven en de lessen die je leert en de kwaliteiten en talenten die je hierbij ontwikkelt.

Het altaar zorgt ervoor dat je jouw eigen reis, jouw weg erkent.

Het leert je te observeren zonder dat je meteen gevangen raakt in emoties of pijn.

Hierdoor kun je gemakkelijker  de lessen en de kwaliteiten ontvangen die het leven je te bieden heeft en verder gaan met je leven.

Een altaar helpt je om de oude  bekende verhalen achter je te laten; waardoor je beschikbaar bent om een nieuwe bestemming voor jezelf te creëren.

Kijk naar de gebieden in je leven waar je graag verandering zou willen aanbrengen – relaties, werk, familiepatronen en creëer daarvoor een altaar.

Je kunt ervoor kiezen om datgene te identificeren wat je graag in je leven wilt uitnodigen en bouw een altaar om die bestemming naar voren te brengen .

Neem hiervoor een speciale plek in je huis of in je tuin.

Breng je aandacht, bewustzijn , intentie en gebeden dagelijks naar het altaar.

Als je een altaar bouwt voor jezelf , verplaats dan gewijde voorwerpen in en uit  op het moment dat jijzelf veranderingen doormaakt – dit zorgt ervoor dat het altaar jou blijft dragen en voeden.

Sta open voor het verwijderen van voorwerpen of misschien zelfs het gehele altaar.

Voel wanneer de tijd gekomen is om het altaar af te sluiten en los te laten, of wanneer het tijd is om een nieuwe te maken.

Creatie begint daar waar je aandacht naartoe gaat

Wanneer je meer overvloed zou willen ervaren, is het goed om die overvloed zichtbaar te laten zijn op je altaar. Op zodanige wijze dat je die overvloed ook echt kunt voelen en vanuit deze ervaring kunt uitbreiden in dankbaarheid. De sterke gevoelens die samengaan met jouw intentie creëren jouw werkelijkheid. Dat kan zich heel snel gaan manifesteren.

Zodra je je meer comfortabel voelt met deze creatieve manier om het gewijde in je dagelijkse leven op de voorgrond te laten treden, zul je vele verschillende manieren vinden om steeds weer  nieuwe aspecten van jeZelf te integreren.

Het werken met altaren laat je ervaren dat leven ook genieten kan zijn!