Home » Blog » Sjamanisme in de praktijk » Het maken van een aarde tekening
https://4windsenergy.com/sjamanisme-in-de-praktijk/het-maken-van-een-aarde-tekening/ Het maken van een aarde tekening

Het maken van een aarde tekening

door | 11 nov, 2018 | Sjamanisme in de praktijk

Het maken van een aardetekening is een meditatieve activiteit, die het Vrouwelijke deel van ons brein aanspreekt.                                Op een vrouwelijke intuïtieve manier verteren we de inzichten en patronen die we tegenkomen.. verwerken we de verhalen die in ons leven.                             

De Aarde tekening is als een dagboek in een mandala.

Het mannelijke logische denken wil analyseren en dingen op een lineaire manier benaderen, precies zoals de meesten van ons op school onderwezen zijn. Alle conventionele therapieën benaderen op deze wijze de trauma’s uit de kindertijd.

Maar de vrouwelijke manier is veel meer vloeibaar, niet-logisch en niet lineair. Het is een Spiraal- pad dat zich ontvouwd.
Informatie die je je misschien niet meer actief , bewust kunt herinneren, en die je niet meer met je logische verstand kunt terughalen, kunnen wel teruggehaald worden door diep gebed, waarbij je Spirit, de Bron of gidsen vraagt om informatie in de vorm van visioenen, dromen, gebeurtenissen en synchroniciteit.

Diep gebed of meditatie veranderen onze hersengolven en opent de deur naar ons onderbewustzijn waar al onze diepste angsten, alle onuitspreekbare collectieve schaduwen , en al onze reusachtige kracht en kwaliteiten leven.

Als je een Navaho medicijnvrouw zou bezoeken voor healing, zou zij voor jou een tekening in het zand maken, en terwijl je over jezelf verteld en zij zou in staat zijn om in deze zandtekening een verandering aan te brengen die onmiddellijk een shift maakt en een positief effect heeft op jouw leven.

Zo kun je jouw eigen zandtekening maken om te reflecteren, te mediteren en te shiften

Voorbereidingen

Beginnend met het afbakenen van een ruimte op de aarde waarin je wilt gaan vormgeven maak je een cirkel of een andere vorm. Plaats je trauma’s, pijn en verwondingen dmv je Medicijnstenen ( Khuyas) in de mandala. Kijk dan naar hoe deze verwonding zich in je leven manifesteert, hoe deze zich heeft ontwikkelt- kijk naar de effecten, patronen, gevoelens die hiermee gepaard gaan en verwerk deze door gebruik te maken van natuurlijk materiaal; stokjes, hout, takjes, bladeren, stenen, schelpen, veren, bloemen, enz Het onderbewustzijn werkt met symbolen, gevoelens, kleuren, patronen, lucide dromen en dagdromen. Denk er niet teveel over na, gebruik je intuïtie en instincten.

Elk voorwerp dat je plaatst in je aardetekening doe je met zorg en aandacht. Stel je bekijkt een oud patroon van pijn en verdriet. Je neemt steeds een brandbaar voorwerp dat de pijn of het verdriet vertegenwoordigt. Je maakt verbinding met de sensaties in je lichaam als je je hierop afstemt. Dan blaas je met je adem deze sensatie in het voorwerp en geef je het een plekje in je mandala. Zo wordt elk onderdeel leven ingeblazen en laadt de aardetekening zich op.

waarnemen vanuit verschillende perspectieven

Het mooie van dit proces van zelf reflectie is dat heel veel zichtbaar wordt. Je kunt gebruik maken van de 4 perceptionele staten om je perspectief te veranderen en te shiften zodra je nieuwe inzichten ontvangt. Uiteindelijk zie je als een adelaar jouw leven vanuit een ruimer perspectief. ( Dit leer je in de Jaartraining Het Medicijnwiel) 

 

Alles wordt op de aarde gelegd, aan Moeder aarde gegeven, waardoor je je meer bewust wordt van haar energie. Zij draagt je, zij ondersteund en voedt je en zij is in staat om al je zware energieën in zich op te nemen en te composteren.
Door alle elementen van je leven neer te leggen ontstaat er een opening, een acceptatie van wat is…zo is het nu en niet anders. Op die manier kun je je meer gaan overgeven en gaan loslaten. Wil je een verandering aanbrengen, is het belangrijk de situatie eerst te accepteren.

Blijf steeds naar je aardetekening terugkomen. Zie hoe het zich ontvouwd deze dagen. Kijk er nog even naar voordat het donker wordt en vraag voor het slapen gaan om inzichten, boodschappen uit de droomtijd. Leg je droomdagboek klaar.

Contact maken met Moeder Aarde 
Je maakt bewust verbinding met Moeder Aarde. Zo leg je nadruk op voelen, ontvangen, ontvankelijk zijn ipv in het hoofd te gaan, denken. Door ons meer met de Aarde te verbinden, komen we weer terug in verbinding met de magnetische vibratie van de Aarde, Het lied van Gaia, die wetenschappelijk bekend staat als de Schuman resonantie van 7.8 HZ, het resonante zoemen van de aarde. De vibratie van het Leven zelf. Het is de collectieve harteklop van de mensheid en alle levende wezens.
Het is voornamelijk dit contactverlies met de aarde resonantie, die alle ziekte, onbalans en verstoringen veroorzaken in ons welzijn, in onze vitaliteit.

Zodra we weer in contact komen met de Aarde en haar resonantie, ook al is het maar tijdelijk, dan voelt het alsof de aarde een magische tuin is van betovering. De resonantie is een stuk langzamer dan de frequenties waarmee de meesten van ons resoneren. Zodra we het contact herstellen, dan vertraagt het levensritme zich- het wordt vloeibaarder en sensueler, meer vriendelijk en vredig. Het leven wil met ons spelen en liefde is makkelijker voelbaar. We komen weer in contact met een verloren onschuld van onze kindertijd.

Het is een prachtig intiem proces met jezelf en de natuur. De natuur zal jouw intenties beantwoorden. Misschien komen er dieren op af of spelen de elementen met jouw aardetekening om je iets duidelijk te maken. Wat is de boodschap voor jou?

afsluiten

Wanneer je na ongeveer een week klaar bent met reflecteren en mediteren en je hebt een heldere boodschap of inzicht gekregen, dan ruim je de zandtekening op alsof je er nooit geweest was. Je bundelt de brandbare objecten en bundelt jouw medicijnstenen.

Voor de afronding van dit hele proces offer je  jouw brandbare bundel aan een ceremonieel vuur om afscheid te nemen van oude patronen en nieuwe kwaliteiten uit te nodigen.
Je bundel medicijnstenen ( mesa) haal je door het vuur om te zuiveren en kracht bij te zetten.

Dit onderwerp is onderdeel van de windrichting Het Zuiden van Het Medicijnwiel, de jaartraining. Heb je interesse om deze te volgen of wil je meer informatie hierover, klik dan hier: Het Medicijnwiel

Gwen Floch

Praktijk 4windsenergy

Anjerlaan 4
7231HL Warnsveld
0575-467073
info@4windsenergy.com

Gerelateerde artikelen

Voorouderwerk

Voorouderwerk

In onze lichamen dragen we de verhalen, ziekten, tragedies en het verdriet mee van onze voorouders. Vaak zijn we ons niet bewust van hoe de energie...

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin